Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów w tym Nowym Roku.

Mam dwa problemy z tym moim autkiem. Dobrze ze zimy nie ma bo juz od miesiąca stało by w garazu i czekało na wiosne.

Problem mam ze szkrzynia biegów. Czasem odbija mi 5. Na wszystkich biegach ładnie a piątka nie zawsze łapie i wtedy odbija lewarek. Nieraz muszę wzucac na 2 razy. Mało tego jak wzuce byle jaki bieg to lewarek ma. Mozna nim na boki ruszac. Czy to narmalka? W innym aucie co prawda francuzie lewarek jest sztywny ze nawet nie drgnie.

Drugi problem to to ze wywala mnie z kolein. Proawdzenie tego samochodu jest potwornie nerwowe jak są koleiny. Wymieniłem całe zawieszenie bo myslałem ze moze amory nie trzymają. Nic to nie dało

Opony z przodu mam 215/55/16 a tył 225/50/16. Czy jest to tylkko wina zbyt duzych opon do masy auta? Kolega ma takie kapcie ale w e34 i go nie wyzuce ale tez auto duzo ciezzsze.

Czy na felgi 7j da się załozyc 195/55/16? A moze poprawi się juz prowadzenie jak załoze 205/55/16

Teraz to auto normalnie z kolein wybija w powietrze. Sciąga z pasa na pas.

Opublikowano

Co do opon to mam to samo. Sądze ze to wina szerokich kapci. Jak zalozyłem zimówki 195/60/15 to wyżucanie z kolein ustąpiło. faktycznie jest to strasznie denerwujące i niebezpieczne!!! Wyżuca na sąsiedni pas. A wyprzecanie to już katorga.

Co do lewarka to miałem kiedyś taką przypadlość. Ale nie jestem pewny jak jest w bawarkach. Mianowicie jedna linka od lewarka do skrzyni wypadła z bolca przy lewarku. Objawy były dokładnie takie same. Tylko że ja jeździłem cały casz tak aż druga wypadła i biegów nie było. Dobrze że niestało się to w trasie :mad2:

Opublikowano

był juz podobny temat o myszkowaniu auta w kolejinach i zostalo ustalone ze BMW poprostu tak ma ...

Ja w swojej 325i tesh tak mam ze źle się prowadzi w kolejinach , mam 235/17/40

jak przezuce na zimowe jest troche lepiej ale tesh lubi wyskoczyc z kolejiny

pozdrawiam

Opublikowano

Jesli chodzi o wyskakujące biegi: pierwsze co musisz zrobic to podjedz gdzies na kanał i zobacz czy przypadkiem nie wyskoczyla jedna z linek odpowiedzialnych za zmiane biegów. Dostep jest troche utrudniony bo wał zasłania ale troszke kombinacji i mozesz to naprawic we własym zakresie - jesli jest to oczywiscie wina linki. Zobacz i daj znac.

Co do wyrzucania na koleinach, ja mam u siebie kapcie 205/50/16 i naprawde jestem zadowolony bo nic nie rzuca. Mysle ze jesli zrobiles kompletne zawieszenie to nie powinno byc problemu na takich gumach jak u mnie. Jestes pewny co do zawieszenia w 100%?

BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano
witam. panowie - jeźdze 525i 24V, chciałbym zamienić na coś jak wy macie 325I cupe. warto????????

Jak trafisz na dobry zadbany i nie skatowany egzepmlarz to oczywiscie warto, autko zapewnia przyjemne wrażenia z jazdy i bedziesz zadowolony. Jak szukasz wes pod uwage 328i, jakbym teraz miał zmieniac na benzyne to tylko 328i .

BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano

Zawieszenia jestem pewien bo nic wiecej juz nie mozna wymienic no chyba ze kaste. Narazie mam 225 ty i 215 przykładałem je wczoraj do opon 205 to jest róznica ok 2cm na 215 i 3 na 225 po tym jak auto stoi na kołach bo jak koła były zdjete yo nie wielka była róznica a cisnnienia mam ok

Co do tych linek to ja takowych nie mam. Byłem na kanale i u mnie jest jeden metalowy pałak który jest w poziomie i łączy lewarek ze skrzynią. Ale tam wszystko sztywne

Opublikowano
cholernie cieżko dostać 328. mało tych wspaniałych bolidów jeździ jeszcze na naszych drogach a jak już są to tylko w COMBI. - co kto lubi. ja wole te wasze modele.
Opublikowano
Witam kolegów. Własnie wracam z nowymi oponami z przodu. nie to auto. Zadnego sciągania w koleinach jezdzi się fenomenalnie. Teraz to czuje ze to BMW tym bardziej ze mam nowe zawieszenie. Załozyłem z przodu 205/55/16 a tył 225/55/16.
Opublikowano
witam poniownie. dzis jeździłem 325 24V. SZATAN w wcieleniu BMW!!!!!! [bAD]!!!!!!!!

jesli chodzi o zuzycie paliwa przy takiej jezdzie to tez jest sztanskie - ile wlejesz tyle spali:D

BMW - Nie dla idiotów