Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu wita mnie taki komunikat po wejściu do samochodu. Poziom oleju na bagnecie jest w normie a ww. komunikat gaśnie po przejechaniu paru metrów. Zapala się ponownie gdy zaparkuje i gaszę motor.

mam M70

dzięki za sugestie

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
Tez mialem ostatnio cos podobnego ... sprawdzalem poziom oleju jakis moze miesiac temu, nastepnie gdy jechalem na Slowacje na sylwka, pojawil mi sie taki komunikat .... sprawdzilem ojel byl, ale kupilem litra i doallem polowe ... znowu sie pojawil, dolalem caly i znowu ... patrze na bagnecie ok. Wiec to olalem i pojechalem ..... do tej pory nie mam komunikatu. Moze czujnik wariuje czy cos ...
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
czujnik sie wiesza, niestety norma w BMW... i chyba tylko w BMW....
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie byla to zasniedziala wtyczka od czujnika - sam czujnik jest z reguly w porzadku.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Witam tez mialem taki objaw ale skutkiem jego okazala sie zasniedziala az na zielono wtyczka czujnika poziomu oleju przy filtrze pzreczyscilem i bylo i jak narazie jest ok Z drugiej strony kolega mial podobny objaw i faktem bylo iz poziom oleju mial niski ale po uzupelnieniu okazalo sie ze mial pzrelamany przewod te kabelki ktore dochodza do wtyczki ale zanim do tego doszedl kazali mu prawie remont juz silnika robic itd ale czasami jak czujnik jest przybrudzony badz masz dosc gesty lub stary olej tez moze sie taki komunikat pojawic tak mi w servisie powiedzieli

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

• Członkowie klubu
Opublikowano

A parkujesz na prostym - bo jak tak miałem w E34 kiedy parkowałem na podjeździe ze spadkiem - i rzeczywiście w e34 czujnik był przewrażliwiony na przechyły

a tak swoją drogą ja bym zaczął od wtyczki i papieru ściernego

Pozdrowienia

Mario BIGRED

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Oprocz tego co tu piszecie Panowie nie zapominajcie,ze ten komunikat doslownie mowi o zblizajacym sie do zbyt malego stanie oleju.Nie znaczy to ze jest za maly ale ,ze sie zmienil tzn zmniejszył,mam to u siebie i tez ,,zostalem zaskoczony,,kilkakrotnie tym komunikatem w odstepach wlewania 1 litra oleju-branie jest takie jak kazdy juz wie u siebie...jesli czujnik bylby zepsuty dolewanie oleju powodowalo by jego przyrastanie,co nie znaczy ze sie nie psuje. :wink:
Opublikowano
u mnie byla to zasniedziala wtyczka od czujnika - sam czujnik jest z reguly w porzadku.

też mi sie wydaje, ze awaria czujnika jest bardzo malo prawdopodobna. to najpewniej zasniedzialy przewod, styk.