Skocz do zawartości

polowa cylindor nie chodzi na PB M20 B25 E34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szwagier moj w 525 e34 M20 dzwonil do mnie i prosil o pomoc bo na 3 cyllindy mu na benzynce nie pali. Na gaz chodzi oki. Pierwsze co mi wpadlo do glowy ze zapiekly sie wtryski, ale tak 3 na raz???????hmmm, cos jeszcze moglo nawalic???? A wogole ile kosztuja wtryski do M20B25???

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Może wina leży w przekaźnikach, które wyłączają wtryski, kiedy auto chodzi na gazie :?:

tylko z tego co wiem to 99% gazownikow odcina wszystkie wtryski jednym przekaznikiem takze chyba odpada....raczej wtryski

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Moze po krotce powiem co zrobilismy. Wyciagnelismy wtryski i wyczyscilismy je sprezonym powietrzem. Losowo je spowrotem zalozyli i sytuacja sie powtarza czyli nie pracuje na 1,2,4 cylinder, choc paliwo jest podawane co sprawdzilismy podpinajac wtryski do listwy i krecac rozrusznikiem. takwiec paliwo jest ale jakos sie nie spala prawidlowo w cylindrze :roll: :?: Troche dziwne. Wyczyszczony zostal bak paliwa, i wymieniony filtr paliwa ktory byl dosc zabrudzony. Dalej nic. Jutro sprawdzone zostana zawory, ale przeciez na gazie silnik pracuje rewelacyjnie, tazke iskra jest i zawory tez nie powinny sie przestawic. jedyne co przychodzi mi do glowy ze podczas zzpchania filtra i dosc krotkich odcinkach przejezdzanych na benzynie poprostu komp sie przesatwil. takze poradzilem szwagrowi zeby zapalil na benzynie i tak go zostawil niech se pracuje i moze sie dostroi, tylko ze bardzo nierowno pracuje i obroty spadaja i rosna takze nie wiem czy komp se da rade z taka praca. Ja wlasciwie tak mialem w swoim M50B20, poprostu na benzynie silnik mi kulal ikolysalo nim, jednak po pracy 10min z rana na benzynie wszytsko wrocilo do normy i sam sie ustawil, moze to to????????? Co o tym myslicie, moze cos wam jescze do glowy przychodzi???? Co to moze byc???? Tych przekaznikow juz nie podejrzewam bo przeciez silkaja wtryski.

pozdrawiam

Opublikowano

No juz wszystko jasne. Z jednej strony wina lezy po stronie zapchanego filtra, jednak po wymienie dalej silnik zle chodzil. Po wymianie silnnik musial sie nauczyc na nowo pracowac, wystarczylo jeden dzien jezdzic na benzynie i teraz wszystko wrocilo do normy :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Sorry ze sie wtrące. Szukałem podobnego tematu i tak wpadłem na ten.

U mnie na benzynie i na gazie efekt jest taki jakby nie palił na jeden cylinder. Swiece wymieniłem, cewki sprawdziłem. Na zimnym i na ciepłym silniku zachowuje sie tak samo. Na wolnych obrotach po zapaleniu tak jakby pracuje równo, ale moze sie myle. Prosze o pomoc. Nie chciałem rozwijac nowego wątku na forum. Moze powinienem

Opublikowano

Na początek sprawdz wtryski i filtr paliwa. U szwagra po wyciągnięciu wtrysków okazało sie ze są brudne ale sprawne i wszystkie działają, filtr paliwa był tak zawalony ze ciezko przez niego sie dmuchało, a bak paliwa miał tyle szlamu ze dopiero wtedy zdaje sobie człowiek sprawe ze złej jakości polskiego paliwa. takze to jescze mozesz spardzic.

Jednak sytuacja jest nieco inna niz u mnie, bo na gazie ci tez nie dopala a to juz swiadczy allbo o swiecach, polecam NGK, albo o cewakch, ale to juz sprawdziłeś, albo nadpalonych zaworach, co według mnie jest mało prtawdopodobne bo hydraulika reguluje sobie luzy zaworowe i w dodatku w silnikach M50 te zawory są bardzo twarde, ale minimalne prawdopodobienstwo zawsze istnieje. Nic wiecej nie przychodzi mi do głowy