Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! mam probelm z moja 316i compact, a mianowicie podczas jazdy gotuje mi sie plyn w chodnicy. Najbardziej temperatura wzrasta gdy auto stoi na wolnych obrotach lub stoje na swiatlach itp. gdy jade na trasie to sie schladza powietrzem i temperatura utrzymuje sie w normie, ponadto nie ogrzewanie nie daje ciepla prawie wogle, na forum sa podobne tematy ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie, wie ktos moze co to moze byc?? zgory thx.
Opublikowano
Zle odpowietrzenie, termostat...bylo duuuzo o tym...wiec nei oszukuj... :wink: Tak wiec uzyj :search:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Na 100% visco jeśli objawy tak jak napisałeś. Jak by był termostat to podczas jazdy też by się grzał, bo samo powietrze z pędu nie utrzyma temperatury, ale za to wychłodzi chłodnice gdy visco nie daje wystarczającego wiatru. A podczas postoju kiedy wiatr nie chłodzi chłodnicy to się grzeje.

Było:

BMW 525i E34 sedan

BMW 525i E34 sedan +szpera

BMW 518i E34 kombi

Jest:

BMW 740iA E38

http://img96.imageshack.us/img96/2268/podpisqh.jpg

Opublikowano
Na 100% visco jeśli objawy tak jak napisałeś. Jak by był termostat to podczas jazdy też by się grzał, bo samo powietrze z pędu nie utrzyma temperatury, ale za to wychłodzi chłodnice gdy visco nie daje wystarczającego wiatru. A podczas postoju kiedy wiatr nie chłodzi chłodnicy to się grzeje.

Oj racja, :oops: :oops: , zle doczytalem :/

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Jeżeli to Visco to błagam cie nie rób go na stałe! Od razu zamawiaj nowe najlepiej oryginalne (sachs) . Jak zrobisz na stale to cie maluchem beda wyprzedzac. Ja mialem na stałe w 318is i nie bylo czym jechac, a co tu mowic o 316.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mialem na stale w 320 i porwalo mi ktoregos dnia smigielka do dzis mam znaki na masce i nowa chlodnice wymieniona bo smigielko sie w nia wbilo odradzam tez kupna viska tego taniego bierz w oryginale dlatego ze ostatnio takie kupilem i wymienialem dwa nowe wiatraki bo smigielka pekaly zawsze dwa wstawilem uzywke oryginalna i jezdze i jezdze ! wezcie to sobie wszyscy pod uwage co napisalem pozdrawiam !!!
jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)