Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam,

posiadam oprogramowanie Carsoft 6.1.4.

Do tej pory wszystko działało ok. W pewnym momencie zaliczyłem pad notebook'a i musiałem swój sofcik wykasować. W miedzy czasie padł przekaźnik od wycieraczek. Przekaxnik wymieniłem ale po całej operacji nie działał czujnik deszczu. Pojechałem grzecznie do serwisu (notebook padniety) aktywować czujnik z powrotem. Przy podłączeniu do komputera serwisowego BMW pokazało sie że podczas testu modułu ZKE wykazuje błąd siłownika szyb i nalezy ten moduł zaprogramowac ponownie. Tak tez zrobiono. Wszystko działa ok, fuknkcje sa w porządku ale teraz przy próbie diagnostyki modułu ZKE/ZVM za pomoca Carsoft'u dostaje błąd Diagnosis Terminated :jawdrop:

Czy za pomoca komputera serwisowego mozna zablokowac dostep do niektórych modułów ? Czy może programowanie polega na wgraniu nowej wersji oprogramowania do modułu ZKE i stary Carsoft nie jest go w stanie zdiagnozować ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Zakupiłem ostatnio

Interfejs diagnostyczny z 2 liniami K (KKL) diagnoza OPEL 1997-2004, BMW 1987-2004, VAG 1992-2004 + kabel BMW, multiplexerem OBD2

używam do tego zestawu programu Carsoft BMW 6.1.4 łaczy się bezproblemu

ale mam mały problem NIE WIEM CO OZNACZAJA WYSZUKANE BLEDY

Może któryś z kolegów ma spis i tłumaczenie kodów błędów na polski ?

• 2 lata później...
Opublikowano

Może któryś z kolegów ma spis i tłumaczenie kodów błędów na polski ?

Tak naprawde, to niektóre błedy pokazywane przez Carsoft (tłumaczone bądz nie) nie pokrywają się z rzeczywiście występującymi w sterowniku - w zwiazku z tym takie tłumaczenie jest pozbawione sensu.

Proponuje odpalic na tym fejsie inpe bądz gt1 - powinno smigac po małych modach

Co do błedów w zke to sprawdz komunikacje na innych sterownikach, bo to mało prawdopodobne by zmiana uniemożliwiała ponowne połączenie

Xdrive

Koder

• 1 rok później...
Opublikowano
Podlaczam sie do pytania o "Diagnosis Terminated". Dzisiaj po wlaczeniu sekwencyjnego otwierania zamka centralnego podczas przeprowadzania pelnego testu, gdy Carsoft dojdzie do modulu ZKE/ZVM pojawia sie komunikat "Diagnosis Terminated" i koniec testu.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie podepne sie pod temat w module ZKE/ZVM wywalilo mi to 7 Driver door module faulty

47 Central locking open! Fault in selecting the central dodam tylko ze centralny dziala jak powinien bledu nie mozna skasowac co z tym zrobic?

Odważni nie żyją wiecznie...ostrożni nie żyją wcale...

Nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem!

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam szukam i nie moge znalezc co to jest za blad:

Single diagnosis DME / DDE - Status: ERROR !

Module Info : DME / DDE

BMS 46

BMW Part Nr. : 1430785

Hardware Nr. : 03

Software Nr. : D4

Diagnose index : 60

Code index : 00

Bus index : B0

Production Date: 25/98

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

ja znów przy probie podlaczenia do e46 coupe 2000r otrzymuje tylko komunikat podczas skanowania:

Single diagnosis DME / DDE - Status: ok

a reszta elementów pisze : NOT RESPOND

Wchodze obok do e46 po lifcie 2002 i wszystko działa...:|

co moze byc przyczyną?