Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

wczoraj zakupilem i zamontowalem wydech koncowy dtm do swojej piatki e 34 i mam powazny problem mial grac ciszej a strasznie buczy co nawet mi sie podoba ale po 20 kilometrach zaczyna mnie bolec glowa bo niedosc ze buczy to jeszcze zona mi buczy za uszami.

nie mam pojecia czy da sie cos jeszcze zrobic?? jakos go sciszyc??

POMOCY

Opublikowano
w normalnym tlumiku mozna wywiercic dziure-bedzie glosniej ale czy da sie wyciszyc ten co masz-NIE SADZE.zawsze trezba sie dobrze zastanowic przed kupnem takiegoi sprzetu( bol glowy, nadmierny halas)skutki pszpanerskiego wydechu
Opublikowano

A czy masz wycięty katalizator ?? Mozliwe ze jest pusty w srodku albo zastapiony kawałkiem rury. Normalnie dobry katalizator pełni funkcje tłumienia. Czasem w miejsce kata mozna wspawac jakis tłumniczek srodkowy , ale jak wydech jest z 2 rur to ciezka sprawa.

Niektóre tłumniki koncowe sa tak głosne , ze nawet przy katalizatorze buczy i nie mozna za wiele z tym poradzic.. ten typ tak ma.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

Zgadłeś. Nie mam kata tylko pusta puszke a na dodatek dwie rury i wlasnie tu mam problem bo nigdzie nie moge znalezc pasujacego tłumika w miejsce kata

:mad2: