Skocz do zawartości

ABS ( lampka gasnie ABS nie dziala- pomocy )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam a ja mam inny problem nie wiem czy mi dziala ten ABS w ogole bo jak gwaltownie hamuje to kola lapia poslizg a z tego co wiem powinny przerywac przy gwaltownych hamowaniu aaa kontrolka gasnie normalnie.co to moze byc? pompa abs? czujniki? moze jakis blad komputera?

Keep Drifting Fun

E-36 coupe drift spec.

Opublikowano
witam a ja mam inny problem nie wiem czy mi dziala ten ABS w ogole bo jak gwaltownie hamuje to kola lapia poslizg a z tego co wiem powinny przerywac przy gwaltownych hamowaniu aaa kontrolka gasnie normalnie.co to moze byc? pompa abs? czujniki? moze jakis blad komputera?

Możliwe że coś jest z systemem,a kontrolka może być oszukana i gasnie razem z cisnieniem oleju lub poduszką.Wyjmij licznik i sprawdz czy kontrolka od ABS-u nie jest zmostkowana z inna kontrolką.Pożniej sprawdz sobie bezpieczniki.Najlepiej jakbyś miał możliwość podpięcia sie pod kompa,ułatwiłoby to diagnoze.

Opublikowano

Witam :)

No to i ja się podłączę!

U mnie jest tak! Auto BMW 318is Coupe 1996r. Silnik M44.

Sprawa ma się tak iż kupiłem je niedawno sprowadzone z niemiec. Po przyjeździe wiem że kontrolka ABS-u się nie paliła. Ale ABS działał. Pomyślałem że spalona żarówka. Ale dopiero niedawno robiąc poprawki kosmetyczne wyjąłem zegary i sprawdziłem żarówkę okazała się spalona. Założyłem nową. Po włożeniu zegarów okazało się iż kontrolka ABS-u świeci się ciągle nawet po zapaleniu. Jeżdżę już tak drugi dzień. Zgasnąć nie chce. Pomyślałem może jakiś błąd w komputerze więc podłączyłem autko pod komputer i co się okazało iż w ABS-ie nie ma żadnych błędów. Zrobiłem TOTAL TEST i też wszystko pozytywnie. Na wszelki wypadek dałem kasowanie błędów "których nie ma" na ABS. i dalej nic kontrolka nadal się pali. Jeżdżę autem i ABS działa! Dodam iż autko nie ma ASC.

Wyjmowałem bezpieczniki, przekaźniki. Wszystkie są ok! Sam nie wiem gdzie szukać przyczyny! Za zegarami z tyłu wyglądało że nic tam nie było majstrowane. Co wy na to?

Pozdrawiam!

Opublikowano
bezpieczniki sprawdzalem i jest ok. mysle ze moze to te zmostowanie tyc kontrolek ... albo moze to byc efektem tego ze fura przez 3 miesiace w oglole nie jezdzila ?

Keep Drifting Fun

E-36 coupe drift spec.

Opublikowano
bylem podpielem pod komputer i nie wyskakuja zadne bledy na kompie od ABS wiec co to moze byc ? ktos ma jakis pomysl ? czyjniki ABS do wymiany ? nieszczelnosc ukladu ABS >? ;/ bo juz nie wiem

Keep Drifting Fun

E-36 coupe drift spec.