Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam do kupienia BMW 3 e46 i mam pytanie co do silników diesela 2.0 czy warto kupić ten model z takim silnikiem i czy ten silnik jest dobry i nie awaryjmy , czy są w nim jakieś wady ?prosze o odpoweidz
Opublikowano
O stary ciężka sprawa. Najpierw musisz podłączyć go pod kompa i sprawdzić wszystko. Ogólnie silniczek 136ps jest ok pod warunkiem że wszystko działa prawidłowo, będziesz zadowolony z osiągów. Problemy zaczynają się pózniej( przepływka, spadek mocy itd) Bardzo dobry na trase ok 6l na 100km, przy przyzwoitych osiągach,ale niestety wymaga poświęcenia mu uwagi. Prawiłowa obsługa to podstawa. Sam jeżdżę nim od roku i sporo się musiałemnauczyć. Jeżeli będziesz go eksploatował spokojnie i odpowiednio, będzie ok, ja polecam. Pozdrawiam
Opublikowano
jesli disla to raczej polecam 3.0 :twisted: przynajmniej bedziesz bardziej zadowolony z osiagow a spalanie nie wiele wieksze.
Opublikowano
miałem wcześniej 136PS a teraz mam 150PS - zarówno jeden jak i drugi spisywał się nienagannie :cool2: (136PS - '98-'01 , 150PS - '01-'04) - jeśli nie było nic grzebane polecam te silniki !!! co do 330d mam złe wieści (nie osobiste) - znajomy miał i 2 razy turbina padła a wtedy :beksa: to byłoby tyle :cool2:
Opublikowano
Jeżeli miał bym wybierac między 2.0d 136PS a 3.0d to zdecydowanie bym wolał ten drugi , fakt,że on ma 1/2 większy silnik :mrgreen: ale problem już jest wtedy gdy jest wybór 2.0d 150PS a 3.0d 184PS , chyba zbytnia przepaść je nie dzieli jeżeli chodzi o osiągi , R4 jest lżejszy.Ja miałem mozliwość kupna 3.0d ale do 2001r , wybrałem 2.0d ale już po lifcie i 150PS , po prostu brak było funduszy przed wakacjami na zakup 3.0d po 2002r