Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów.Szukałem na forum,ale odpowiedzi nie znalazłem.

Problem jest następujący.Prawdopodobnie poprzedni właściciel nalał do zbiornika przez pomyłkę ropy.Moje pytanie jest następując-JAK POZBYC SIE JEJ ZE ZBIORNIKA.czy "od spodu" zbiornika jest jakiś "korek",po odkręceniu którego ropa(i benzyna) wypłynie?

Jakie są inne sposoby i metody pozwalające pozbyć sie tego problemu(jak inaczej dostac sie do zbiornika)

serdecznie kolegów pozdrawiam i proszę o pomoc i sugestie,

Danielowy

P.S jeśli temat znalazł się w złym "dziale" uprzejmie proszę o wyrozumiałość i przeniesienie go we właściwe miejsce

Opublikowano

Generalnie tankujac auto beznyna powinna rozcienczyc rope i spalic...

ZAtankuj auto do pelna i wyjezdzij to dolewajac ciagle pod korek...

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]

Opublikowano

od spodu mozna cos odkrecic nr 4 i powinno wyleciec.mozna tez dostac sie od gory.jak zdejmiesz kanape to zobaczyc zaslepke.trzeba ja odkrecic i wyciagnac plywak z baku przekrecajac go i ciagnac do gory

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/h/u/7.png

Opublikowano
Generalnie tankujac auto beznyna powinna rozcienczyc rope i spalic...

ZAtankuj auto do pelna i wyjezdzij to dolewajac ciagle pod korek...

haha dobre sobie :duh: :mad2:

Jeden taki z sopotu (mam zdjecia bo kupilismy to auto) tez przez pomylke zalal rope zamiast beny jakies 15-20 litrow ( do 318i E30 Touring)... kiedy sie zorientowal postanowil rozcienczyc benzyna lejac do pelna niestety auto nie odpalilo nawet jak sie pchalo... postanowil zadzownic zeby go sholowali i podczas holowania rowniez odpalal lecz nic z tego w koncu dojechali pod blok i tam na postoku auto odpalilo troche pochodzilo i nagle dymek sie pojawil w okolicach mieszka a recznego we wnetrzu pojazdu facet uciekl z auta zamykajac oczywiscie wszystko po gasnice jak jzu mial gasnice (po paru minutach) i otworzyl drzwi to powietrze sie dostalo i zrobilo swoje szybko z powrotem zamkna drzwi i zawdzonil po strazakow ci wybili szybe i wpakowali do pelna piane...

cale wnetrze spalone...

a mogl oproznic zbiornik za nim sie nie dostala mieszanka do silnika lub jesli juz sie dostala wszystko ladnie przeczyscic...

ale za to silnik po przeczyszczeniu smiga do dzis pieknie w innej E30 a tamtej E30 touring naprawde bylo szkoda...

ps. jak ktos chce zdjecia na poczte z checia wysle...

moje modele
Opublikowano
Masz racje, przy 15-20 litrach trzeba to spuscic, ale jesli to 5 litrow... zatankujesz to do pelna benzyna i wyjezdzisz bez problemu...

http://i3.photobucket.com/albums/y100/kabaty/Dsc00102.jpg

Śnieżnobiała Księżniczka Monachijka... :]