Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie czy jak są wyrobione silentblocki to w kazdym przypadku towarzyszy im stukanie dochodzące z tyl????? bo ja mam problem ze nie stuka mi nic ale rzuca mi tyl,szczegolnie na mokrej nawierzchni,czy to moze byc tez to ????a mechanicy mówią ze zawieszenie jest ok.....
Opublikowano
tak to może być to , pewnie są juz lekko wyrobione ale jeszcze nie zajechane, miałem podobnie

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
no amorki sa nowe wiec ten problem odpada...dlatego pytam o te tuleje bo slyszalem ze czesto siadaja w bmw....do tego jak przejezdzam przez studzienke np to czuje ze prawa str bardziej przenosi drgania do srodka niz lewa,no i zarzuca....czyli musze je wymienic?????jaki koszt mniej wiecej???? zna ktos adres kto to sprzedaje??????
Opublikowano

u mnie bylo cicho i tez nosilo, wymienilem zarowno tuleje jak i amory ( byly niesprawne, wiec to osobny temat) i jest ok, wiec wszystko wskazuje na silentblocki w Twoim przypadku

czy czesto siadaja w BMW ?

tak samo czesto jak w innych markach przy naszych kochanych polskich dziurach w asfalcie

Opublikowano
ok juz zamowilem tuleje i mam nadzieje ze jak je wymienie to wszystko bedzie ok i nie bede mial juz tego problemu....dalem 35 zl za sztuke,to normalna cena?????za lemfordera.....jeszcze takie pytanie,jaki orientacyjny jest koszt wymiany 2 silentblockow??????i trzeba robic po wymianie geometrie????
Opublikowano
silentblocki na naszych drogach lubią padać nawet po 10 tyś :x

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Dziś wymieniałem te tuleje. Z lewej strony ukręciła się śruba :mad2: jedna z trzech od regulacji zbieżności. Gdyby nie to to liczyłbym ok 25 zł za stronę.
Opublikowano
to nie jest tak źle,a trzeba ustawiac zbieznosc po wymianie tych tuleji?????

raczej powinno się, ja wymieniam zawsze parami , a potem jade na geometrię

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
to dobrze wiedziec, od razu wymienie z 2 stron i pojade na ustawienie....mam nadzieje ze jak wymienie to bedzie wkoncu dobrze :8)
Opublikowano
wystarczy ze zrobilem geometrie i jest wszystko ok,bo byla przestawiona z tyl i to mocno....ale tuleje przy okazji tez wymienie....
Opublikowano
Tuleje jak łożyska wymieniasz te ktora sie rozleciała,z regóły częściej padają prawe,żeby sprawdzic ktora padła to wchodzisz do kanału z krótka breszka i używasz jej jak dzwigni,próbujesz ruszać zawiecha w okolicy tulei i jesli jest jej "koniec" to nie ma siły zebys tego nie zauważył(jak to przeprowadzisz to bedziesz wiedział o co chodzi)w tylnym zawieszeniu jest jeszcze pare gum ktore daja podobne efekty jak te tuleje chociaz one padaja najczesciej.Wymiana samej tulei max 5 dych(robocizna).pozdro