Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze spryskiwaczem w moim autcie.Pomka działa i to w dwóch trybach pracy ale są jakieś zawory na samych spryskiwaczach i to one są przyczyną mojej awarii.Brakuje sterowania tymi zaworami.Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem?Sprawdzałem bezpieczniki i sa O.K.

Może ktoś wie gdzie leży przyczyna?Sprawdzałem bezpieczniki tylko pod maska,ale nie wydaje mi się żeby od spryskiwacza były gdzieś indziej.Wie ktoś może co nimi steruje albo ma jakiś schemat.Ewentualnie poszukuje jakiś kontakt do speca od tej marki.

Opublikowano
Mam problem ze spryskiwaczem w moim autcie.Pomka działa i to w dwóch trybach pracy ale są jakieś zawory na samych spryskiwaczach i to one są przyczyną mojej awarii.Brakuje sterowania tymi zaworami.Czy ktoś może mi pomóc z tym problemem?Sprawdzałem bezpieczniki i sa O.K.

Może ktoś wie gdzie leży przyczyna?Sprawdzałem bezpieczniki tylko pod maska,ale nie wydaje mi się żeby od spryskiwacza były gdzieś indziej.Wie ktoś może co nimi steruje albo ma jakiś schemat.Ewentualnie poszukuje jakiś kontakt do speca od tej marki.

ogólnie mówiąc spryskiwacz ma zaworek ciśnieniowy i dodatkowo grzałkę (spryskiwacz na przednią szybę oczywiście..)

Ja go wymontujesz i dmuchasz w dyszę to jest jakby zamknięty.. ale pod odpowiednim ciśnieniem się otwiera i "płyn leci"...

Możliwe, że jest zapchany i się nie otwiera... odłącz przewody i prawdź czy nimi leci woda... jeśli tak i jeśli jej Ciśnienie jest duże to spryskiwacz do wymiany...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki MonsterTDS za odpowiedzi i zarazem witam nowego na forum.

Widze że mamy podobne furki. :lol:

Powiedz,jeżeli oczywiście możesz,ile Grabowski wziął za IC???

Oglądałem dwa od Iveco całkiem spore i przymierzam sie do mntażu u siebie tylko jeszcze nie wiem który wejdzie.

Jak nie jest to tajemnicą to powiedz coś więcej na temat swojego IC no i auta oczywiście.Mam na myśli jaka moc po chipie,jakie osiągi,spalanie i jak śmiga.

P.S. Spryskiwacz już rozpracowałem i jest tak jak mówisz przyczyna to kamień w zbiorniku bo truno to nazwać zbiorniczkiem :lol: