Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolejny raz:) wiem ze ten temat pewnie był przewijanynie raz, tym razem chcialem zapytac jakie bmw wybrac jezdziłem cały rok e-30 1.8 i powiem ze sie swietnie czułem w tym aucie, powód sprzedarzy samochodu to żywica wokól całego auta więcej na pokaz niż jechało po nagrzaniu silnika autko traciło moc,duze spalanie jak na 1.8 15l lpg miasto, skłoniło mnie do sprzedania Wczesniej posiadałem opla gsi 2.0 i powiem szrzcze lepiej sie autko zbierało od mojego 1.8,jedziłem dosc wieloma samochodami ale żadne nie sprawiało mi takiej frajdy jak własnie bmw,dlatego znowu chce benie:):):) tym razem mam przepiekna na oku błekitna seria na szerokiej lampie 89 2.0 z lpg gosciu praktycznie nie jdzi a silnik chodzi jak pszczółka ceni ja na 5 tys..i teraz moje pytanko po wielu spekulacjach ze znajomimi twierdza ze jak kupowac 2.0 to juz lepiej 2.5 spalanie podobne czy to przekłada sie na życie codzienne..bmw na 100% tylko ktory silnik ,chciałem dodać iz praca zmusza mnie na robienie 30 km dziennie wiec-tanio nie bedzie:) chciałem przy okazji dodac wszystkim tym ktorzy sa nie zdecydowani jakie auto do 7-8 tys nie ma lepszego auta na rynku ,wszelkie ople astry vectry,vw pasaty golfy nawet civiki czy fordy to tylko kolejne strupy na głowie ...z gory dziekuje za pomoc i doradzenie
Opublikowano
po wielu spekulacjach ze znajomimi twierdza ze jak kupowac 2.0 to juz lepiej 2.5 spalanie podobne

to jeszcze poproś znajomych, żeby Ci znaleźli zdrowe 2,5 - to oczywiście możliwe, ale niezwykle trudne

jeśli po prostu jeździsz, to 2,0 nie jest takie złe

jeśli lubisz się powściekać, to szukaj 2,5 tylko jak pisałem nie będzie to łatwe ... jednak cuda sie zdarzają - wystarczy odrobinke cierpliwości

możesz też poszukac ISa - jeśli jest w dobrym stanie (o to też trudniej niz w przypadku 320), to będzie tańszy w utrzymaniu niż 2,0

niektórzzy twierdzą, że BMW zaczyna się od 6 cylindrów - jeśli do niech należysz, to IS jednak nie jest dla Ciebie

osobiście jeśli bym nie znalazł zdrowego 2,5 to szukał bym właśnie ISa

wszystko zależy do czego potrzebujesz auta i czego od niego oczekujesz

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

sie ma

tak jak pisze PioterW - zalezy czego oczekujesz od auta

ale nie bedziesz zalowal 6 cylindrow - zapewniam ;)

oczywiscie ze w miare mozliwosc 2.5 ale dobrze i dlugo szukaj

zycze cierpliwosci w szukaniu - pamietaj, ze nigdzie sie nie spieszy...

powodzenia

Opublikowano

15 LPG to 6-o cylindrówki palą przy emeryckiej jeździe

... chyba, że założysz instalację, która podwoi wartość samochodu :P

Opublikowano
15 LPG to 6-o cylindrówki palą przy emeryckiej jeździe

... chyba, że założysz instalację, która podwoi wartość samochodu :P

oczywiście miałem na myśli E30 z silnikiem m20 :D

Opublikowano
Ja nastepne autko celuje na E36 95-98rok 2.5 :8)

biorac pod uwage tresc ostatniego zamknietego tematu twojega autorstwa to pomysl nad tym troszke. masz 1,8 i OC cie zabilo, 2.5 to wyzszy prog :duh:

Bumier

http://img340.imageshack.us/img340/1074/bumier2.png