Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam 318ke Coupe . Sa w nim dosyc kieskie glosniki. Wczesniej nie wiele mialem wspulnego ze sprzetem samochodowym wiec prosze o porade. Chce zainstalowac w nim cos co bedzie lepiej gralo , np wzmacniacz i dobre glosniki. Nie jestem pewien jak to zrobic. Czy zeby zalozyc je z przodu musze wycinac dziury w dzwiach ? (tapicerce) [W dzrwiach sa juz 2 glosniki calkiem male , jeden podejrzewam ze jest to gwizdek , a drugi do srednich tonow ] Czy jest mozliowosc wymienienia tylnich glosnikow ?? Zaglodalem do nich i sa calkiem male [podejrzewam ze oryginalne] i sa zabudowane wiec zastanawiam sie czy mozna zapodac tam glosnik takiej samej wielkosci , ale o leprzej mocy. Tak samo zastanawia mnie czy skrzynia w bagazniku by cos pomogla , skoro caly bagaznik jest oddzielony od reszty samochodu szczelnymi siedzeniami oraz deska na kturej sa tamte glosniki ... Prosze o pomoc :evil:
Opublikowano
sa gwizdki i jeszcze jedne takie nietypowe glosniczki ktore sa w standarcie. To bylo montowane w najbogatszym CA w BMW. Do tego jeszcze jest wzmak po lewej stronie w bagazniku za tapicerka.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Opcja najtansza:

Zestaw odseparowany 16cm do przodu, panele w drzwi (400zl glosniki + 300 panele)

wzmacniacz 4 kanałowy (cena wg uznania, ogromny wybor - 250-1600zł)

Sub w skrzyni, tez cos wybierzesz (300zl-$$$$$ :))

Kable (od 100 zł w zwyż)

Pierwsza zasada - wywalasz te glosniki z polki, razem z obudowami.

Zalety tego rozwiazania - masz juz przejscie z bagaznika do kabiny, elegancko osloniete maskownicami, nie masz juz dobijajacego dzwieku dochodzacego z za głowy, scena powinna byc z przodu i tak bedziesz mial.

Wady - musisz komus wcisnac te glosniki lub zajmą miejsce na smietniku :lol:

Masz kase i chcesz drozsze opcje to daj znac :8)