Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam takie pytanie do uzytkownikow bmw 525i/12V w automacie a mianowicie ile spala taki samochod srednio przy spokojnej jezdzie.
Opublikowano
ja mam taki tylko ze w manualu

i przy normalnej jezdzie pali srednio 10 ale nawet uda sie do 9-9,5 zejsc

Dokladnie tak jak mowi kolega srednie zuzycie paliwa ECE to 9.5(manual).

Natomiast :

Zuzycie paliwa ECE 90km/h - 7,1

Zuzycie paliwa ECE 120km/h - 8.5

Zuzycie paliwa ECE MIASTO - 13.5.

to dla roku 90-92.od 92 - 95 po miescie mniej nawet o litr mniejsze spalanei.[dane wzialem z http://www.bmw-klub.pl/samochody/danetech.htm ]

W automacie spalanie w miescie jest wieksze o pol litra, natomiast na trasie "ciut" mniejsze.

Kolega mial w manualu z 90 roku chyba no i jemu palila po miesiciee 14l rzadko kiedy mniej:)

Pozdrawiam Mariusz
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam tak sie składa że jestem posiadaczem takiego autka i spalanie na benzynce w mieście od 12 do 15litrów natomiast na gazie w lecie do15 litrów a zimą nawet do 17 na trasie 10 literków przy 120km/h jak na taki silnik jeśli chodzi o trase to i tak mało he he POZDROWIONKA
Opublikowano
Ja mam 24V i mi pali 17 litrów na blosie po mieście:) i na trasie 10 litrów LPG:) ale to przy spokojnej nieraz wychodziło mi i 24 podczas szalenstw:)
Opublikowano
Ja miałem 252i i mi tez paliła około 10l w mieście ale do czego zmierzam podobno 520 więcej pali od 525 czy to prawda prosze o odp
Opublikowano
Mi średnio wychodzi 14L gazu (II generacja).. Ale na obrotach nie oszczędzam :) I jeszcze automat P

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

ja mam lpg zwykla najprostsza instalka.

miasto przy normalnej jezdzie 14l wzwyz jak byl snieg i zabawa na drodze to spalila 18

na trasie okolo 9.5 -10l.

na benzynie jak jezdzilem na samym poczatku to w miescie udalo mi sie osiagnac 11-12l