Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
skoro kolega Piotr jest tak majetny czemu jezdzi na gazie proste Bo Taniej

Po raz drugi z kąd wiesz czy jestem biedny czy bogaty ? To nie jest żaden argument.

ale przeciez nie oto tu chodzi co kto ma w portfelu tylko o fakt wykanczania w ten sposob samochodowktore nie byly przystosowane do tego tpu sytsemow ciekaw jestem czy Kolega kupil by BMW e32 z 88 z gazem CHYBA NIE tym, bardziej nie znajac jego histori i ile miala ten system zamontowany

a co do CNG jest to gaz ziemny a nie Propan BUTAN i ma inne wlasciwosci i jakos mimo to jak widac nie produkuja tegoz egzemplarzu

Co dowodzi, że te auta nie są przystosowane do jazdy na LPG ?

Jaki masz argumenty na nie ?

Widziałeś te utlenione przepustnice ?

Pomijająć inne właściwości, co dowodzi, żę auto na CNG było do niego przystosowane ? (a możę BMW bubla wypuściło ?)

Jeśli się pytasz czy kupiłem BMW z gazem ? Tak kupiłem je z gazem (jakby go tam nie było to zapewnie bym nie montował gazu, a napewno już nie 2 gen.) Z którego jest roku ? Nawet nie sprawdzałem coś chyba 2002 czy 2004.

A co do aut na LPG nigdy nie mialem i nie mam zamiaru tego montowac mam doswiadczenia w pracy po tych co z takimi sytemami jezdza i uwazam ze jest to tzw RUSKI system taniej jediesz dalsze budiesz co w tym wypadku nie ma odbicia w realu PZdr

Ciekawe, czy byś tak powiedział o najnowszysch instalacjach gazowych, które posiadają właśne komputery. Uwierz to nie są ruskie systemy, no chyba, że twoja wiedza tylko na takich systemach się opiera.

Opublikowano

Tak sie wetne Koledzy, dajcie sobie spokuj kogo na co stac

750 na gazie to przesada, to i tak wychodzi 50 zł za 100 kilometrów, za tą kwote można jeździć spokojnie 730 na benzynie.

ale 730 czy 735, nawet V8 na gazie, czemu nie

jesli ktos dba, regularnie serwisuje i wie jak obchodzic sie z autem wyposazonym w instalacje to nie powinno broblemu

Pozdrawiam

Opublikowano

Wolnosc słowa....

A my nadal twierdzimy,ze gazu do BMW nie powinno sie zakładac.Wiec prosze kolege Piotra_Ł o nie narzucanie własnego zdania na siłę.Wyrazilismy własna opinie na ten temat i tyle...a poniewaz zaczęło to byc juz wymadrzaniem sie, dalsza polemika dla mnie nie ma sensu...

Pozdr

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Wolnosc słowa....

A my nadal twierdzimy,ze gazu do BMW nie powinno sie zakładac.Wiec prosze kolege Piotra_Ł o nie narzucanie własnego zdania na siłę.Wyrazilismy własna opinie na ten temat i tyle...a poniewaz zaczęło to byc juz wymadrzaniem sie, dalsza polemika dla mnie nie ma sensu...

Pozdr

Poczekaj poczekaj, gdzie ja tobie narzucałem moje zdanie ? Ty napisałeś, że montaż gazu w V12 to kaleczenie auta. Ja poprosiłem Cie o racjonalne argumenty wpływające na uszkodzenia auta. Ty takowych nie podałeś, więc uważam, że w moim BMW gaz mi nie przeszkadza. Ja tutaj się nie wymądrzam poprostu chce normalnej konwersacji argumenty za i przeciw.

Przeciw argumetny które ja znam to:

-zapiekające sie wtryski (jak się nie jeździ prawie wogóle na benzynie)

- uszkodzenia pompy paliwa (jak nie ma wogóle paliwa w baku, przez co pompa nie może się chłodzić)

-przy strzałach uszkadzające się przepływomierze (być możę elektroniczne przepustnice, ale tego nie doświadczyłem, ani 100% argumentów nie widziałem)

-mixery zwężające dolot, przez co traci się dużo mocy.

To tak na szybko mówiąć o 2 generacji gazu. Tylko, że różnica jest taka iż pierwsze dwa argumenty to tylko niechlujstwo i oszczędzanie za wszelką cenę. Zawsze się staram posiadać wystarczającą ilość paliwa aby nie padała pompa. Jeźdze też tylko na benzynie aby nie zatrzeć wtrysków.

Jeżeli mamy dobrze wyrególowaną instalacjię gazowa i tankujemy dobre paliwo to gaz nie powinien strzelać. No i oczywiscie trzeba dbać przy tym szczególnie o filtry powietrza, gazu, świece (aby jeździć bezawaryjnie na LPG)

mniejsza moc ? hmm mi to nie przeszkadza przy V12, w szczczególności, że w 5 minut moge usunąc mixery od gazu i jeźdzę tylko na benzynie mając całą moc.

Przy tym jeżeli weżniemy pod uwagę sekwencyjny wtrysk gazu odpada nam strzały i odczuwany spadek mocy (bo straty tych 3-5% nie odczujemy), więc nie ma to żadnych negatywnych wpływów na auto.

Ingerencje w auto (całą instalacja), pomijam, bo to już zależy od każdego z nas. Niektórzy potrafią montować nieseryjne głosniki, modyfikująć boczki drzwiowe i słupki, inni montują fabryczne radio, bo inne dla nich jest bee więc ten element nie jest argumentem ani za ani przeciw.

Pozdrawiam Piotrek

Opublikowano
Wiec tak apropo argumentow ja podawalem argumenty typu ze jest to tzw suche paliwo ze utleniaja sie od niego aluminiowe czesci typu klapy przepustnic jak widzisz sam napisales swoje spostzrezenia na temat gazu typu zapieknie wtryskow wypalanie swiec itp oprocz tego zle wplywa na gniazda zaworow i same zawory szybsze wypalanie sie ich pzrez podwyzszona temp spalania mniejsze smarowanie komory spalania typu zapiekanie tlokow (pierscieni)pozatym samochod ktory ma a tym bardziej V12 praktycznie jak by nie zalezne dwa silniki strowane kom elektrycznymi pzrepustnicami itd po napeno duzym dosc pzrebiegu jezdzacz na bezynie jak zalozysz mu gaz automatycznie z kazdym dniem traci kompresje przez paliwo ktore go jak by wyplukuje i wysusza wiec jakb z gory skazujeszgo na wykonczenie nie mowiac o sondach ktore padaja jak muchy przez co samochod zaczyna wiecej palic i nierowno pracowac zalewa swiece bo dostaje za duza i bogata mieszanke i innego tego typu objawy pozatym mam juz trzecia siodemeczke i wszystkie byly z silnikami M70 czyli v12 i w zadnej nie mialem ani nie chcialem montowac gazu A co najsmieszniejsze ludzie ktozry odemnie te auta kupowali (CYTAT; Czy ma Gaz moja odpowiedz nie To dobzre jak by miala to juz bym dalej z panem nie rozmawial) wiec sam fakt tego ze w dwuch przypadkach slyszalem tego typu epitety swiadzczy o tym iz ludzie nie chetnie chca kupowac tego typu samochody a zwlaszcza z systemem gazowym We wszystkich servisach nie wspominajac o BMW tez mowia zawsze i pierwsze pytanie czy ma gaz a ztego co widzialem z twoich postow juz widze masz drobne problemy typu ze przy odkreceniu korka oleju zaczyna ci nie rowno pracowac czyli zaczynaja sie pzredmuchy z komory korbowej i auto proboje wyrownac cisnienie i zaczynaja sie skutki moze i dobrego systemu gazowego ale nie dla tego samochodu kiedys moze przyznasz mi racje nie ma co Ile ludzi tyle zdan (MOJE i dalej to Podkreslam GAZ to ZAGLADA DLA SILNIKA)

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA