Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam głośniki POLK MOMO MMC690 6X9 3WAY z poprzedniego samochodu i zastanawiam sie jak je zamontować w moim nowym E36 kombi.

Czy Ktoś ma jakiś pomysł ????

pozdro

Opublikowano
seryjnie mam z przodu 1 głośnik w nogach jeden w drzwiach i z tyłu 2 głośniki w podsufitce łącznie 6 głośników. Z przodem sobie poradziłem - mam głośniki 16cm które musze zainstalować. tylko co z tyłem? sprzedać 6x9 i kupic lepsze w podsufitke???
Opublikowano
Powiem Ci tak. W dach touringa nie wsadzisz żadnych, powtarzam żadnych głosników o standardowych wymiarach. Znam problem z autopsji. 100mm za małe, 130 za duże. Głośniki montuje się do dachu (są tam specjalne OKRĄGŁE wytłoczenia i kołki na wkręty na klucz oczkowy 8mm). Jeżeli jakiś głośnik przypasuje ci na dziury mocujące to i tak nie będzie dolegał koszem do gniazda - więc basu zero. Pozdrawiam.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Ogrzewam, temat, bo mam podobny problem. Chce cos zrobic z tylnymi głosnikami bo mnie wkurzja (graja targicznie) i nie chodzi mi tu o bass. Jakie głosniki wsadzić w sufit myślalem o HERTZ ECX 100.
Opublikowano
Większość ludzi znających się na car-audio radzi zlikwidować tylne głośniki i zrobić mocny przód + subwoofer. Długo się przed takim rozwiązaniem opierałem, ale już zmieniłem zdanie i u mnie tak będzie...