Skocz do zawartości

Co to za zbiornik w E46 2.0d,pod tylnym prawym nadkolem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam! Miałem problem, aby zlokalizować denerwujące dzwięki, słyszalne bardzej na zewnątrz auta. Dzwięk był metaliczny, pojawiał sie na nierównościach drogi. Przejrzałem dosłownie wszystko: zawieszenia hamulce, wydech, osłony silnika i nic nie znalazłem. Wczoraj zauważyłem że tylny zderzak z prawej strony wyskoczył mi ze spinki. Postanowiłem to naprawić. Zdjąłem plastikowe nadkole a tam pod wlewem paliwa jest jakiś czarny zbiorniczek.Z ciekawości go poruszałem i ODNALAZŁEM zródło niepokojących dzwięków. To jest jak grzechotka. Czy ktoś miał taki problem?Czy mozna go jakoś samemu usunąć? Nie ma możliwości aby go otworzyć, chyba trzeba by rozciąć i zakleić. Edytowane przez jacek_tlen
Opublikowano

... wpisz tu : http://www.realoem.com/bmw/select.do

7 ostatnich znaków swojego nr. nadwozia , masz wszystkie dane dot, Twojego auta , kliknij na BROWSE ...... , teraz zaznacz w lewym oknie nr 16 FUEL ... z prawego rozwiń schematy - popatrz i porównaj - ja w tym m-cu mam zbiornik wyrównawczy baku - u Ciebie też tam powinien być , nie wiem czy o to chodzi ale zobacz ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Dziękuję, teraz już wiem że jest to "expansion tank" czyli coś do odpowietrzania zbiornika paliwa. Tylko czy da się to uspokoić żeby nie dzwoniło?Podejrzewam, że jest w tym jakis metalowy zawór, który sie rozsypał:(
Opublikowano
... Twoją ciekawość może zaspokoić tylko ... jego sekcja zwłok :mrgreen: ale jak piszesz że nie da rady go rozebrać to pewnie i złożyć nie pójdzie ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
... zanim kupię drugi, to temu zrobie sekcje:) Może do paliwa jakieś żrące substance dolewają, skoro opary coś w nim uszkodziły i tak dzwoni.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
... opisz to potem na forum - może komuś się przyda :cool2:

pozwole sobie powrocic do tematu, a raczej zapytac o jego rozwiazanie. sprawa co prawda dotyczy E36, ale zbiornik w E46 dziala jak podejrzewam podobnie

pytanie brzmi - co tam stuka w srodku i czym skutkuje wyrzucenie zawartosci