Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Mam pytanie co to moze byc wymienilem caly rozrzad w betce tzn,walek,dziwigienki,popychacze,uszczelniacze zaworow,pasek,2rolki i napinacz i powinno byc ok czyli cicho ale nie jest nadal dochodzi dziwny dzwiek z silnika taki sam jak przed naprawa ale ciszej czyli cos w stylu cyk,cyk cyk im wieksze obroty tym szybciej wydobywa sie ten dzwiek czy ktos mi moze wyjasnic co to moze byc????? Bo ja juz mam dosyc :mad2: .

Przepraszam ze nie poszukalem ale po prostu nie mam zbyt duzo czasu a po drugi mam problem bo nie mam dostepu do internetu.

Z gory dziekuje za pomoc :modlitwa:

pozdrawiam[/b]

BMW - marka stworzona dla radosci z jazdy

Bardzo Madry Wybor

Opublikowano

Witam

A wymieniles magistralke olejowa?Olej?

Rownie dobrze ,moze byc niesprawny jakis popychacz ,bo nawet nowym sie to zdarza.

Zalecalbym plukanie silnika a preparat wybierz sam.

pozdrawiam

Opublikowano
Sam to robiłeś?bo jeśli nie, to może fachowcy coś skopali przy robocie i trzeba ich pogonic do poprawki.pozdro
Opublikowano

Witam

Czy przed założeniem nowych popychaczy trzeba je ścisnąć czy nie

Proszę o szybką odpowiedz bo właśnie zakładam i nie wiem co robić

Za odpowiedzi z góry dziekuje

Opublikowano
A zmieniłeś podkładki co przychodzą na sprężyny zaworowe bo one też sie wycierają !!! I jaki masz tam olej jak minerał to szybko go zmieniaj na półsyntetyk najlepiej na pełen nie radze bo może silnik wypłukać i rozszczelni cały !!!
Opublikowano
Sam to robiłeś?bo jeśli nie, to może fachowcy coś skopali przy robocie i trzeba ich pogonic do poprawki.pozdro

witam

Mechanik zrobil, wiec go pogonie z powrotem dzieki

Bardzo Madry Wybor

Opublikowano
A zmieniłeś podkładki co przychodzą na sprężyny zaworowe bo one też sie wycierają !!! I jaki masz tam olej jak minerał to szybko go zmieniaj na półsyntetyk najlepiej na pełen nie radze bo może silnik wypłukać i rozszczelni cały !!!

Witam

Calosc robil mechanik z servisu wiec powinien znac sie na robocie jezeli chodzi o olej to jest 5w 40 mobil1 caly czas jezdzila na takim i bylo ok.

A o podkladki zapytam

pozdrawiam

Bardzo Madry Wybor

Opublikowano
Witam

Czy przed założeniem nowych popychaczy trzeba je ścisnąć czy nie

Proszę o szybką odpowiedz bo właśnie zakładam i nie wiem co robić

Za odpowiedzi z góry dziekuje

Witam

Niestety ci nie moge pomoc bo robote odwalil mechanik pozdrawiam :oops: