Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakie jest najrozsadniejsze wyjscie w tej sytuacji? I ewentualnie jakie mogą być koszta danych rozwiązań? Jestem juz zdołowany bo dzisiaj dowiedzialem sie ze glowica w srodku jest peknieta :/

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam. Jakie jest najrozsadniejsze wyjscie w tej sytuacji? I ewentualnie jakie mogą być koszta danych rozwiązań? Jestem juz zdołowany bo dzisiaj dowiedzialem sie ze glowica w srodku jest peknieta :/

Prosze o pomoc

Pozdrawiam

No to wspolczuje...sluchaj a jak sie dowiedziales, ze masz peknieta glowice??Miales jakies objawy??Jak to mozna sprawdzic bez sciagania czegokolwiek??

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
duzo wyzsze cisnienie w ukladzie, zrobilem badanie na obecnosc CO2 w ukladzie i tez sie potwierdzilo, poza tym bylo robione przeswietlenie glowicy, poza tym wystarczy ze tylko odkrece korek od zbiorniczka i wali spalinami jak nie wiem co. Wiem tez ze nie jest to uszczelka bo byla robiona jakies 2 tyg wczesniej
Opublikowano
po pierwszeb to kolo co ci dokrecal glowice mogl nie dokrecic srodkowych srub i uszczelka przepuszcza,zacznij od sprawdzenia wlasnie tego.po drugie ten sam kolo nie potrafil dokrecac glowicy i w ten sposob spowodował jej pekniecie,jesli to robił ci ktos(bo moze robiles to sam :mrgreen: )to goscia za łachy i niech ci teraz robi remont,jesli to ty to tez nie ma tragedi bo te glowice b.rzadko padaja a przez to maja niezłe tzn.przystepne ceny,normalna cena za kompletna glowice(zdjac stara i przykrecic) to 200-250 zeta.ale sprawdz najpierw pierwsza opcje.pozdro
Opublikowano

nie no sam tego nie robilem, ale jak udowodnie temu typowi z warsztatu ze on cos zle zrobil ? Przeciez sam sie nie przyzna. Powiem Wam ze jak ktos nie ma jednego zaufanego warsztatu (tak jak ja) to ludzie chca na wszystkim zarobic. Z kolei do BMW pojechac to tam troche kasy trzeba zostawic tak czy inaczej. Ok mam jeszcze pytanie, jakie moga jeszcze byc przyczyny dużego cisnienia w układzie chlodzenia? Bo u mnie weży nie da sie reką nawet troszeczke scisnac, a przy polaczeniu chłodnicy ze zbiorniczkiem od dolu kapie plyn ale tylko na zimnym silniku.

Pozdro

Opublikowano
przyczyny sa dwie :uszczelka lub głowica walnieta.Z tego co widze mieszkasz w wielkim miescie wiec macie tam warsztatów wiele,idz do jakiegos polecanego na tym forum przedstaw sprawe jak bylo niech poprawia napisza mala ocene gutka co spapral robote a z faktura i wezwaniem o odszkodowanie do gutka.jak sie bedzie migał to go postrasz antyrozgłosem i masz chyba jakichś kolegow.... :mrgreen: pozdro
Opublikowano
oni zrobili mi uszczelke i bylo wszystko ok do czasu kiedy znowu zauwazylem wycieki i ze weze sa twarde (bylo to jakos po tygodniu czasu od zrobienia uszczelki) zrobili tez planowanie glowicy, nie przeswietlali jej bo nie maja do tego sprzetu. Najrozsadniejszym wyjsciem bedzie jak pojade do BMW na diagnostyke chyba tam powiedza mi co i jak i wtedy do "gutka" sie wybiore
Opublikowano

Jesteś z Warszawy, w polecanych warsztatach znajdziesz kilka naprawdę godnych odwiedzenia.

Ja od 10 lat oddaję moje BMW w ręce Czarka Zaleskiego - Burakowska 14 i mam do niego zaufanie. Nigdy nie zawiodłem się na jego robocie.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
  • 4 lata później...
Opublikowano
Jesteś z Warszawy, w polecanych warsztatach znajdziesz kilka naprawdę godnych odwiedzenia.

Ja od 10 lat oddaję moje BMW w ręce Czarka Zaleskiego - Burakowska 14 i mam do niego zaufanie. Nigdy nie zawiodłem się na jego robocie.

Panie Piotrze !! nie w ręce Pana czarka zaleskiego !! bo to nie jest jego warsztat !! Tylko Pana Janusza Lorenca !! polecam i zgadzam sie ze zdaniem ze robia SUUUUPER !!!!