Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problemik z licznikiem nie dziala mi obrotomierz i predkosciomierz. Licznik jest napewno dobry bo sprawdzalem w innej bm-ce. Co pojechalm do jakigo elektryka samochodowego to nie wiedzieli o co chodzi, czarna magia muwia albo ze nie znaja sie na tym. Zglaszam sie z tym do was pomozcie!! Co mam zrobic??
Opublikowano
dział to chyba dobry wybrał kolega!

a co do licznika to proponuje wpisać w szukaj temat licznik i tam poczytasz sobie.

np.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36520&highlight=zagary

Kolego ja czyalem a Ty jak bys tez poczyal to stwierdzil bys tak jak ja ze one niestety nie tycza sie mojego problemu.

dałem ci kolego tylko przykład a jak wpiszesz w "szukaj" np."zegary" lub "licznik" to będzie o wiele więcej tematów i pewnie coś znajdziesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam problemik z licznikiem nie dziala mi obrotomierz i predkosciomierz. Licznik jest napewno dobry bo sprawdzalem w innej bm-ce. Co pojechalm do jakigo elektryka samochodowego to nie wiedzieli o co chodzi, czarna magia muwia albo ze nie znaja sie na tym. Zglaszam sie z tym do was pomozcie!! Co mam zrobic??

I sam musialem dojsc do przyczyny nie dzialania licznika. A wiec tak predkosciomierz nie dzialal bo sie zepsul czujnik w dyfrze a najzabawniejsza byla userka przez ktora nie dzialal obrotomierzi ekonomizer, po demontarzu licznika na czesci pierwsze zauwazylem ze sa tam 2 bateryjki wlutowane w plytke (wygladaja jak baterie paluszkowe) gdzies kiedys slyszalem ze ja przestanie dzialac licznik to wymnienia sie te baterie uznalem to za smieszne i nie mozliwe (bo po co bateryjki w liczniku) ale mialem drugi licznik taki sam zaryzykowalem i przelutowalem od tego drugiego baterie. po zamontowaniu licznika doznalem lekkiego szoku, patrze dziala :dance: taka prosta sprawa ktora wygladala nasmieszna i nie mozliwa. pozdrawiam wszystkich, dzieki mojemu odkryciu liczniki w wielu bm-kach zaczna znowu dzialac. :lol:

Opublikowano
ok, ja tez mam problem z zegarami bo czasem opadają w trakcie jazdy obydwa na raz, wiec jesli akumulatorki to gdzie je mozna kupic? i w której czesci je znalesc i co wymontować?
Opublikowano
ok, ja tez mam problem z zegarami bo czasem opadają w trakcie jazdy obydwa na raz, wiec jesli akumulatorki to gdzie je mozna kupic? i w której czesci je znalesc i co wymontować?

musisz odkrecic tyl licznika i go wyciagnac, i na dole liznika na cala jego glugosc jest taka plytka musisz a wysunac, i to na niej znajduja sie te bateryjki. ja wymienialem od innego licznika, anie wiem gdzie morzna kupic cos takiego. jak jeczcze nie bedziesz czegos wiedzial to pisz. a jak spada Ci predkosciomierz to morze byc wina czujnika ktory jest w dyfrze, tez tak mialem i go wymienilem i predkosciomierz dziala.

Opublikowano

musisz odkrecic tyl licznika i go wyciagnac, i na dole liznika na cala jego glugosc jest taka plytka musisz a wysunac, i to na niej znajduja sie te bateryjki. ja wymienialem od innego licznika, anie wiem gdzie morzna kupic cos takiego. jak jeczcze nie bedziesz czegos wiedzial to pisz. a jak spada Ci predkosciomierz to morze byc wina czujnika ktory jest w dyfrze, tez tak mialem i go wymienilem i predkosciomierz dziala.

aha i one wygladaja jak baterie paluzkowe. tylko ze sa wlutowane w plytke. jak to rozbierzez to sam bedziesz wiedzial co i jak. pozdro