Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupic BMW E36. Z tego co czytalem to wiem ze jest problem z paskami w pierwszych modelach. Potem zastosowano lancuszek i taka wersja z lancuszkiem mnie interesuje. Prosze o oznaczenie silnika z lancuszkiem i bez lancuszka. Slyszalem ze jest tez problem z glowica w tych autach ( chodzi o niedostateczne smarowanie) ile w trym prwadwy i czy we wszystkich? Pozdrawiam

P.S Prosze jeszcze o opinie o tych autkach i najczeszczych usterkach

Opublikowano
nie napisales o jaki w ogole silnik ci chodzi, ale z opisu wnioskuje ze 1.6-1.8 te z paskiem to m40 a z lancuchem m43. o usterkach bylo juz tak duzo ze nie bede pisal uzyj :search:
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Z tego co ja sie oriętuje to pasek był w 316i, 318i pozostałe miały łańcuchy. Jak nie przegrzejesz w BMW silnika to będzie wiecznie słóżył no może prawie wiecznie.
BMW forever!!!
Opublikowano
sorki ze nienapisalem. Chodzi mi o silnik 1,8 lub 1,8is. Cos kiedy wyczytalem ze p[o 93 roku byly juz tylko lancuszki ale ile w tym prawdy ???
Opublikowano (edytowane)

Witam

Tak jak mowi przedmowca:

M40 4 cylindry 1.6, 1.8 (8 zaworow) PASEK

M42 4 cylindry 1.8 (16 zaworow) LANCUCH

M43 4 cylindry 1.6, 1.8 (8 zaworow) - wprowadzony 1993 LANCUCH

M44 4 cylindry 1.9 (16 zaworow) LANCUCH

M50 6 cylindrow 2.0, 2.5 (24 zawory) LANCUCH

M52 6 cylindrow 2.0, 2.5, 2.8 (24 zawory) LANCUCH

PS.Jak sie gdzies myle to poprawcie.Pozdrawiam.

Edytowane przez Pussy master

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

wlasnie o to mi chodzilo. wielkie dzieki.

A czy w M42 i M43 wystepuje problem z glowica . Czyli walek itp. sie zuzywaja ze wzgledu na diedostateczne smarowanie ?

Podobno tak jest w M40

Opublikowano
w m42 czyli 16V nie dzieje sie nic, przynajmniej nic takiego nigdy nie slyszalem, w m43 tez raczej cisza, poniewaz wszystkie problemy z poprzedniego modelu zostaly wyeliminowane pozdro
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Witam! Mam problem z modelem swojego silnika!!! Ni e mam już pojęcia czy jest to M42 , M43 czy może M44 :mad2: Kazdy mechanik twierdzi coś innego!!! Więc jest BMW 318ti Compact wyprodukowany w/b brief 03,1995 wiem że ma łańcóch rozrządu a nie pasek. Czy na samym silniku można to gdzieś odczytać? Jeżeli tak to gdzie?? Jest to dla mnie ważne ze względu na konieczność wymiany napinacza łańcucha rozrządu.ps. aha żadem ztych dziadowskich mechaników nie raczył obejrzeć silnika tylko zaraz po otwarciu maski wyrażał swoje zdanie. dzięki za odp. narta