Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chcę kupić BMW Compact 316/318 z 95/96 roku.

1)Chciałbym wiedzieć ile mniej więcej powinien kosztować taki Compact w dobrym stanie?

Przeszukując internet znalazłem wiele zróżnicowanych cenowo ofert, dlatego pytam.

2)Pytanie do posiadających takie autko. Jak się sprawują i ile mniej więcej palą?

Opublikowano

ja za sowja dalem 10 tys 95r oczywiscie do oplat jakies 3 miechy temu.....

zamontowalem instalke lpg sekwencyjna za 2,5 tys.... jestem bardzo zadowolony z autka po po miesice nie pali mi wiecej jak 10 litrow LPG trasa 7,5LPG... benzyny po miescie mi palil ok 8,5-9L w trasie nie bylem bo dosc szybko zalozylem instalke....w ciagu tych 3 miesiecy zrobilem 6 tysiecy km po naszych drogach i jestem bardzo zadowolony z autka....wymienilem klocki plus tarcze (ATE - 500zl) sworznie i tuleje na wachaczach (LEMFORDER - 500zl) Sonda lambda (BOSCH - 250zl) no i Termostat (150zl)...autko bylo diagnozowane przegladane podpinane pod komputer sprawdzane zawieszenie i wszystko jest juz pieknie.....wiadomo mozna bylo jezdzic jeszcze nie wymieniac tych czesci tylko po co ??? autko robie dla siebei i mami sluzyc :) Poprzednio jezdzilem mulista astar 1.6 75KM przesiadlem sie do bmw to niebo a ziemia....wiem ze nastepnym moim autkiem tez bedzie BMW :)

Opublikowano
Mi pali standardowo (generalnie jak wszsytkim na tym forum :wink: ) 10 litrow benzyny w miescie...a trasie od 6 do 7 literkow...Co do wymian to tez zmienilem sworznie, amorki i takie rozne duperele...z samochodu jestem zadowolony na maksa...!!Tak wiec polecam!!

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

ja mam swoje cudo juz dobry miesiac. Ma 220 tys a ja zrobilem nia 2, jak narazie nic, zero problemow. Pali 10 w miescie i na krotkich odcinkach a w trzasie zejdzie ponizej 7, jesli ja tego chce!

Silnik kapitalny - v-max 200.

jeśli szukasz lepszych niz przecietne osiagi to kup 1.8 ti, bo 1.6 jest autem do mormalnej jazdy :8)

Moje cudo sam sprowadzilem z niemiec i kosztowala mnie 10, wliczajac juz poprawki lakiernicze ( niestety caly przod zniszczony od kamyszkow).

To autko to prawdziwy cód, tak swietnie mi sie tym jeżdzi ze najchetniej bym wogóle nie wysiadał.

Co do ceny to w zależności od stanu, czym lepszy tym wyższa :roll2:

Kup ( tylko dobra ) a nie pożalujesz.

Zwróć tez uwage jak długo jest w PL i czy ma udokumentowany przebieg.

Zajrzyj tez na to forum w poszukiwaniu rad odnośnie kupna, łatwo je znajdziesz :cool2:

pozdro

macie