Skocz do zawartości

Niedomknieta szyba - jak zdjac boczki w przednich drzwiach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W przednich drzwiach od strony kierowcy nie domyka mi sie szyba (brakuje jakies 7-8mm. Przy zamykaniu dochodzi prawie do konca i zaczyna stukac przez 2s w okolicach napendu szyby. Szyba nie rusza sie, siedzi sztywno. Slyszalem ze trzeba zdjac boczek i ustawic naciag szyby. Jak sie do tego zabrac, a moze jest jakis inny sposob?
Opublikowano
Co prawda było o tapicerce ale zacznij od podwazenia drewienek są na zatrzaskach dalej,wykręć rygielek od zamykania,dalej wręty w okolicy klamki wewnętrznej chyba nasadka 8,potem wkoło tapicerki boczka podwaz płaskim wkrętakiem zatrzaski i pociągnij tapicerke za podłokietnik-uchwyt powinna zejść czasami trzeba szarpnąć mocniej ale bez przesady i odczepiasz linke klamki.Aby zdjąć boczek trzeba go podnieść troche do góry ponad rygielek.Jak masz lampki w dzrzwiach to jeszcze kostke będziesz miał do odpięcia.Chyba nic nie namieszałem ale w mojej 7 tak właśnie zdejmowałem tapicere.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.

Opublikowano
Jest tam troche regulacji i może coś się rozkręciło jak zdemontujesz tapi to się zobaczy u mnie śrubki się też odkręciły ale wtedy objawem były hałasy ze drzwi ale okno domekał.A w uszczelce nic nie siedzi w górnej krawędzi?bo może to go blokuje,a to terkotanie to prawdopodobnie sprzęgło w silniczku się uruchamia jak go blokuje.

W124 260E

W201 200E ex.

W126 260SE

W115 240D (250 M123) ex.

BMW 730i E32 ex.