Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Koledzy!!!

Padł mi akumulator w 3 żonki a zamki to ona kiedyś miała(ta beemka) i nijak się do wozu dostać nie mogę.

Jak się dostać do środka?

325 tds z 93r sedan

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano
... włóż kluczyk , podnieś klamkę, przekręć kluczyk przy podniesionej , pość i powtórz jeszcze raz - sprawdż to w swoich drzwiach - albo w drzwiach pasażera - u mnie działa podnoszenie w drzwiach pasażera - otwierasz tylko jedne drzwi -/ centralny nie działa / jak masz uzbrojone podwójne ryglowanie to masz kłopot - bez prądu nie dasz rady pokonać ryglowania - musisz podać gdzieś napięcie ale do takiego odbiornika który działa przy wyłączonym zapłonie / klakson itp / ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

biotit najpierw proszę uważnie czytaj i po zastanowieniu się czy dobrze zrozumiałeś pytanie udzielaj odpowiedzi.No chyba,ze jaja se robisz to pardonsik :duh: :nienie: :nienie: :nienie:

misiek dzięki jutro to sprawdzę ale nie wiem czy przez te zepsute wkładki to zadziała?

Opublikowano

no tak panowie ale jak wspomniałem mam zjechane wkładki i przekręcić to się ja wcześniej przekręcę niż ten kluczyk.

Jakieś inne propozycje? W oststeczności to chyba będę musiał się do 'ślusarza' przejechać

Opublikowano

... prezes -ja mam aku pod machą , kiedyś też mi padł a zamek się uzbroił ... tylko chyba cudem klapy bagażnika nie domknąłem jak wyciągałem cuś procentowego :oops: wpiąłem się prostownikiem do żarówki oświetlenia bagażnika i po chwili miał już tyle prądu że centralny popuścił - myślę że jak byś podpiął się do odpiętych przewodów klaksonu / też mają zasilanie bez zapłonu - przynajmiej u mnie / to by pomogło ...

nauczony tym doświadczeniem - mam patent z tórego jeszcze nie musiałem korzystać - z aku wypuściłem na kablach hermetyczne gniazdo zapalniczki i schowałem w sobie znanym m-cu - w razie wojny wepnę tylko - przejściówkę - końcówkę zapalniczki i bedzie miodzio .... :mrgreen:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
dokładnie, nie przypadkowo napisałem wkładki nie wkładka.Trzeba pomyśleć o tym klaksonie bo jak rozumię to bez podnoszenia maski można się jakoś podpiąć tak?
Opublikowano

hmmm...śrubokręt powiadasz?

pewnie tak też i zrobię.

Zdam relację jutro wieczorkiem co i jak

dzięki i nara

Opublikowano

zanurkuj pod auto i podepnij się plusem z innego akumulatora pod alternator / chyba najdogodniej/

minus to chba sobie już znajdziesz

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
no i wsiadłem do wozidełka drzwiami od pasażera,śrubokręt pomógł :cool2:

moje gratulacje, a na przyszłość zrób sobie takie obejście jak ma Misiek