Skocz do zawartości

problem z cd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam maly proble z radiem philips ze zmieniarka po wlaczeniu cd na wyswietlaczu pokazuje sie informacja CD ERROR jaka moze byc tego powód
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Zacznij od podstaw:

- sprawdż czy własciwie załadował się "magazynek" z plytmi

- sprawdź jak załadowane są płyty w zmieniaczu

- sprawdź podłączenie zmieniarki - kabel

UIHZ9556.JPG

Opublikowano
Może też być tak, iż sprzęt nie czyta danych plików lub płytka jest uszkodzona ...

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Moim zdaniem padł laser w zmieniarce.
Opublikowano
Moim zdaniem padł laser w zmieniarce.

mysle o tym samym. Moze sie laser zawiesil poprostu. Mialem tak w moim radiu Alpine. Naprawa kosztowala 30zl w sklepie z CA. Defektu lasera tez nie wykluczam. Dla mnie te dwie rzeczy bede najbardziej prawdopodobne.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
równie dobrze może to być po prtostu zanieczyszczenie lasera, podobny problem miałem w stacjonarnym odtwarzaczu CD

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
  • Autor
po msprawdzeniu kabli czy jest polaczenie cd ztracil zasilanie bo niemoge wyjac magazynka co moge teraz zrobic :mad2:
Opublikowano
do wyjecia magazynka raczej jest potrzebne zasilanie, bo od razu jakos sie tam laser ustawia. Recznie raczej sie nie da wyjac

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
  • Autor
gdzie moge oddac zmieniarke do naprawy bo sam sobie z tym nie radze interesuje mnie cos w okolicach trojmiasta
Opublikowano
zajedz do najblizszego warszattu gdzie montuja car audio. Moze moj kumpel ci pomoze. Ma sklep z CA. Mieszka chyba w Gdansku na Bergiela czy cos takeigo. Ma nick na allegro tommy83.

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Nieco blizej, bo w Redzie :mrgreen: masz Car Audio Reda, gdzie niejaki Michal moze sprobowac Ci pomoc. Jesli mnie moja starcza pamiec nie zawodzi - Gniewowska 54. Ale na wszelki wypadek poszukaj w necie. Zreszta Michal udziela sie tu na forum (tyle, ze ma jakis nick, ktorego ni cholery nie moge spamietac).