Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po zamontowaniu alarmu przycisk zamykania zamków nie zamyka wlewu paliwa tak było od początku czy to źle podłonczona centralka od alarmu i pilota pod zamki? --- Przy okazii się zapytam gdzie mogie nabyć taki korek z progu pod lewarek z tworzywa ale ten z pod spodu do podnoszenia na warsztacie całego samochodu bo jeden gdzieś zgubiłem
Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odnośnie zamka, to może po prostu skończył się siłownik klapki wlewu paliwa. Jeżeli reszta działa, to nie stawiałbym na nic innego.
Kai
Opublikowano
to niemoże być siłownik bo jak kluczykiem zamkne lub na odwrót to klapka wlewu sie zamyka i otwiera znaczy siłownik działa w tą i spowrotem według mnie siłownik nie jest podłonczony pod pilota a to że pszy otwieraniu pilotem sie otwiera to dlatego że automatycznie otwierają się wszystkie zamki a centralke od pilota podłancza sie pod dane zamki
Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.
Opublikowano
Moim zdaniem jest tu błąd przy połączeniu alarmu z centralnym zamkiem.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to niemoże być siłownik bo jak kluczykiem zamkne lub na odwrót to klapka wlewu sie zamyka i otwiera znaczy siłownik działa w tą i spowrotem według mnie siłownik nie jest podłonczony pod pilota a to że pszy otwieraniu pilotem sie otwiera to dlatego że automatycznie otwierają się wszystkie zamki a centralke od pilota podłancza sie pod dane zamki

Tylko, że to działa identycznie w dwie strony, to znaczy i przy otwieraniu i przy zamykaniu. Skoro się zamyka to działa. Wiesz, pojęcie "nie podpięty pod pilota" brzmi dla mnie dość "egzotycznie". Jak podłączasz alarm/pilota, to podpinasz się pod sterowanie do centralki zamka centralnego, a nie do każdego z siłowników osobno. Chyba podzielę opinię kolegów, że ktoś tam zdrowo namieszał zakładając to ustrojstwo.

Kai