Skocz do zawartości

Inspection II - czy wymieniają oleje przekładniowe ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , tylko o to mi chodzi bo auto kupiłem już po tej II inspekcji i nie chce się ładować w koszta dodatkowe - czy olej w automatycznej skrzyni jak i tylnym moście podlega wtedy wymianie ?? naprawdę już nie wiem bo różnie czytam na forum a instrukcja obsługi 'pisze' że wogóle się nie wymienia - zdania są naprawdę różne - prezes ze wszystkim do ASO jeżdził ale czy zmieniali ? - teraz jest 245tyś km czyli 15tyś po Inspect II
Opublikowano

Witam,

Inspekcja 2 zawiera wymianę wszystkich czterech filtrów (oleju, powietrza, paliwa i mikrofiltr) oraz dokładną kontrolę pojazdu (2 roboczogodziny). Nie zawiera wymiany olejów przekładniowych, ale jedynie kontrolę ich poziomu.

Jednak jeśli chcesz jeszcze pojeździć trochę tym BMW to wymień olej, filtr i uszczelkę pod misę automatycznej skrzyni.

Pozdrawiam

Darek

P.S.

Możesz wierzyć, bo pracuję w ASO.

Opublikowano
dzieki , a gdzie w okolicach Dąbrowy Górniczej jest jakies ASO ? mieszkam w Olkuszu i było by mi na rękę - chodzi mi o zakup materiałów a nie robociznę - olej to chyba ESSO ok 8 litrów do skrzyni / tiptronik / ale w moście to już nie wiem jaki - chciał bym kupić wszystko nawet jutro bo we środe mam trase ok 1500km