Skocz do zawartości

Amortyzatory do 540i M-Technic. Jakie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam oryginalny M-Pakiet (v. II) i potrzebuję wymienić amorki z przodu. Bilstein nie produkuje podobno do tego amorów, sachs też nie robi do v.II M-Technic (tylko do v.I)- tak mi powiedział sprzedawca. Tylko OE BMW. Pytanie czy prawdą jest to co prawi sprzedawca? :roll:

A te OE BMW to kto produkuje? Co ja mam w końcu założyć? Może jednak Supersport ze sprężynami? Powoli głupieję, każdy mówi co innego. Proszę o rady. Nie mam możliwości zajrzeć pod nadkole w tej chwili, więc rady wskazane..

Adi
Opublikowano

jezeli masz M Technic II to numer amortyzatora jest taki: 31312229612, co oznacza ze masz identyczne amortyzatory jak te w M5,

Wg katalogu Sachs nie robi amortyzatorów do M5, takze nie mozesz kupic zamiennika.

Jeżeli chodzi o Bilstein to wg katalogu do m5 robi on tylko zawieszenie śrubowe?!

http://www.katalog.bilstein.de/ wybierz model M5

M Technic I to numer 31311096859, (mowie o modelach z 1999, nie wiem jaki masz rok produkcji) te amortyzatory wg ETK nie sa do M5

oryginal BMW to pewnie jakies 800 zł za sztuke.

Opublikowano
jezeli masz M Technic II to numer amortyzatora jest taki: 31312229612, co oznacza ze masz identyczne amortyzatory jak te w M5,

Wg katalogu Sachs nie robi amortyzatorów do M5, takze nie mozesz kupic zamiennika...

O to mi chodziło, dzięki. W sumie to mnie nie pocieszyłeś, bo oryginały w serwisie to 1000 zł/szt, bleee. A co się stanie jak założę sachsy do M-Technic I? Nie będą pasować w ogóle czy jak? ;)

Adi