Skocz do zawartości

Osobisty asystent BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jakie doświadczenia macie z osobistym asystentem BMW? Ciekaw jestem do czego go używacie w praktyce. Muszę przyznać, że ja jak na razie używam go głównie do obsługi auta podczas jazdy, zwiększ temperaturę, włącz ogrzewanie fotela kierowcy, itp. Całkiem fajne doświadczenie bez grzebania w menu, troche jak ze startreka. 😁 Jedynie uwaga, aby mówić raczej w kierunku mikrofonu nad kierowcą niż w stronę deski około ekranu. No i dzięki BMW za asystenta co mówi po polsku! (A propos: język polski u asystenta i w nawigacji zależy od kraju rejestracji w connected drive. W tzw europie zachodniej nie ma u asystenta j. polskiego, obsługa menu jest po polsku ale asystent nie, jakaś regionalizacja connected drive).

Opublikowano

Jesli mam byc szczery, uzyłem go doslownie kilka razy. Moim zdaniem ma problemy ze zrozumieniem komunikatów (nie, nie mowie jak Tajger Bonzo "hej mercedes" :D ). Mam porownanie do systemu z Mini, ktory dziala o nieeeeebo lepiej niz ten z BMW. Nie wiem dlaczego tak jest, ze marka córka, ma lepiej dopracowanego asystenta glosowego niz marka matka :/