Skocz do zawartości

Hybryda 530e z dużym przebiegiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się Wam sprawują hybrydy z przebiegami powyżej 200 tyś km. Jak z pojemnością baterii ? Co się w nich psuje ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kupiłeś tą 530e ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 24.04.2026 o 14:41, senderow napisał(a):

Jak się Wam sprawują hybrydy z przebiegami powyżej 200 tyś km. Jak z pojemnością baterii ? Co się w nich psuje ?

Który rok? Bo te z 9kwh bateria miewały problemy

Opublikowano
  • Autor

Hybryda 2021 polift. Jednak się nie zdecydowałem i wziąłem 525d. Ale nadal jestem ciekawy jak się sprawują hybrydy z większym przebiegiem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, senderow napisał(a):

Hybryda 2021 polift. Jednak się nie zdecydowałem i wziąłem 525d. Ale nadal jestem ciekawy jak się sprawują hybrydy z większym przebiegiem.

525d to 2017 ew. 2018 rok.

Z tymi hybrydami ktore maja wieksza pojemnosc raczej nie ma problemu. Ciezko jednoznacznie ocenic, bo nie kazdy laduje tez takie auto codzien czy w ogole.

Np. dojechala do mnie 545e ktora ma 132 tys km przebiegu z czego 8900km w trybie elektrycznym lub toczeniu - zakladam (pozniej sprawdze w sme) ze auto nie bylo raczej nigdy ladowane z kabla (nigdy mam na mysli moze przypadkowo kiedys, ale raczej wcale).

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
6 godzin temu, senderow napisał(a):

Diesla z jakim przebiegiem kupiłeś?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

2018 rok, przebieg 145 tys, krajowy od pierwszego właściciela. Jestem zadowolony. Silnika wogóle nie słychac, jedynie słychac szum opon. Dynamoka świetna.

Mogłem dołożyć 10 tyś i kupić gorzej wyposażoną hybryde 530e po lifcie, przebieg 190 tyś. Ale obawialem się troche o trwałosć baterii i jej kosztowną wymianę.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 30.05.2026 o 14:54, senderow napisał(a):

Ale obawialem się troche o trwałosć baterii i jej kosztowną wymianę.

To ze auto ma 190 tys to nie znaczy ze bardziej korzystalo z baterii, a biorac pod uwage:

2018 rok, przebieg 145 tys, krajowy od pierwszego właściciela

To w 2018 roku byly wadliwe baterie.

Krajowy to dla mnie problem nie do przeskoczenia.

Tak czy siak.

Dorzucilbym te 10 tys pln, a nawet i 15 do lifta. Nowsza architektura plugin, nowsze multimedia, bdc, wieksza bateria. Ach, szkoda gadac.

jej kosztowną wymianę.

Kosztowna wymiane?
A jakie to koszta?
Ta starsza - z 2018 jest bardziej kosztowna bo juz ich nie ma, a dwa ze wymieniac uszkodzona na slabą - zaden deal

A te 12kwh sa uzywki w nienajgorszych cenach z rocznikow 2023 - wiec jeszcze polataja i przede wszystkich na ogniwach Samsunga i nie padają...

No ale.. oby służyła.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@luk_byd ,Kolega kupił diesla.

Opublikowano

Nie oceniając trwalości to generalnie te auto nowe obecne g60 z phev slabo sie sprzedają a zbycie potem używki po 2 cz 3 właścielu pewnie proste nie jest

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Godzinę temu, jacekmury1 napisał(a):

@luk_byd ,Kolega kupił diesla.

A no tak, pisał. :D

16 minut temu, Woytas napisał(a):

Nie oceniając trwalości to generalnie te auto nowe obecne g60 z phev slabo sie sprzedają a zbycie potem używki po 2 cz 3 właścielu pewnie proste nie jest

Nie wiem. Ale powiedziałbym że mijam tyle samo G60 z klapką ładowania co bez.

Opublikowano

To wyłącznie skutek braku na europejskim rynku normalnego 530/540i z MH , dlatego w większości wyjeżdza 520d , 520i w tej budzie to żart, 540d jest sporo droższe choć teraz dobrze rabatowne to się tego pojawi więcej na ulicach

Edytowane przez Woytas