Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprowadziłem Bmw E36 z 96' 2.0 z vanosem i żle odczytałem olej jak był lany, a był Mobil 10W-40. Odczytałem to jako półsyntetyk jednak dzisiaj przyglądnąłem się bliżej i wyszło że jest to syntetyk 0W-40. Na półsyntetyku zrobiłem juz 10000 i nie wiem czy jak zmienię na syntetyk to nie zaszkodzi to silnikowi(może zacznie brać olej itp.) Nie mogłem znależć tematu na forum wię proszę o jakieś podpowiedzi :idea:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
Sprowadziłem Bmw E36 z 96' 2.0 z vanosem i żle odczytałem olej jak był lany, a był Mobil 10W-40. Odczytałem to jako półsyntetyk jednak dzisiaj przyglądnąłem się bliżej i wyszło że jest to syntetyk 0W-40. Na półsyntetyku zrobiłem juz 10000 i nie wiem czy jak zmienię na syntetyk to nie zaszkodzi to silnikowi(może zacznie brać olej itp.) Nie mogłem znależć tematu na forum wię proszę o jakieś podpowiedzi :idea:

jesli przejechalems tylko 10000 to nie powinien,

, a mozna wiedziec jaki przebieg w aucie?? bo 0w40 to leje sie do nowych aut a twoje ma juz 10 latek . przypuszczam ze nie ma przejechane mniej niz 200 tys tak wiec półsyntetyk jak NAJBARDZIEJ NA MIEJSCU

Opublikowano
ja mialem podobny problem tylko wlalem mineralny przejechalem 1000 km potem byl polsyntetyk na nim zrobilem 6000 km teraz mam zalany syntetyk i zrobilem 8000 km nic sie nie dzieje kazdy z kim rozmawiam mowi ze przez tak krotki okres to tylko przeczyscisz silnik dodam ze wczesniej byl zalany syntetyk
Opublikowano
Bmw ma przejechane 185tys. ale zasugerowałem sie kartką z serwisu z niemiec. :D Jest to moja 4 bmka i przy tym przebiegu zawsze lałem półsyntetyk. Więc myślę ze powinno być oki.Ale zawsze syntetyk jest lepszy. :mad2:

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg