Skocz do zawartości

Co to za uszczelka (zdj)? +amortyzator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://uploads.pl/uploads/f6fdc24395.png

Witam! Wiec pytanie tak jak w tytule.. Zauwazylem, ze zmniejsza mi sie stan oleju(silnik nie żre), wiec szukam wycieku... I w miejscu gdze zaznaczylem koleczkiem na takiej jak by srubce(?) wisi sobie kropelka oleju czasami, a czasami jest tam mokro, od srubki w dol. Stad pytanie, jak to uszczelnic, i z jakimi kosztami nalezy sie liczyc..

Korzystajac z nowo zalozonego tematu chcialbym jeszcze czy gdy amoryzator na tyle mi piszczy(skrzypi-systematyczy dzwiek, ii ii ;]) to juz kwalifukuje sie do wymiany? Zdjalem kolo, i obudowa amoryzatora 'spadla' a sam on troszczke zalany olejem (bardzo maly wyciek)..

W zwiazku z powyzszym, prosze o pomoc :roll:

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

1) akurat mam troche inny silniczek ale wydaje mi sie ze w tym miejscu gdzie pokazales nie ma zadnej uszczelki - jest to tylko obudowa zasłaniająca łancuch - może Ci spod pokrywy zaworów cos cieknie i sie na tej śrubie osadza??

2) sprawdz czy aby na pewno to amortyzator - może warto przeczyścic bebny hamulcowe albo cos obciera o kolo?? Systematyczny dzwięk raczej wyklucza wadliwe działanie amorka.

Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

tam gdzie kolko to sie osadza, a okolo mojego kolka (przez nie) biegnie taka kreska :| i to o nia chodzi mi.. Chyba sie zle wyrazilem. :oops:

2. Jak nacisne auto z prawej strony z tylu to cos wlasnie skrzypi przy uciskaniu.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

Pozwole sie dopisac, bo mi olej cieknie stamtad i musze cos dzialac, a tam gdzie kolko dalem sie jedynie osadza.. wszystko u gory suchutkie :/

yh i moze ktos czy moge zrobic to sposobem domowym :/

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Powiem Ci tak, mi tez z tamtad cieknie. A dokladnie bardziej z boku (tak jak zaznaczyles koleczko to bardziej z lewej strony). Tam jest podobno uszczelka czy tez uszczelniacz lancucha rozrzadu...Moze za mocno powiedzialem, ze mi cieknie z tego miejsca...kropelka jakas sie znajdzie i czasami sie saczy...Mozna to wymienic ale jest to drogie i duuuzo zabawy przy tym...juz gdzies byl taki temat (chyba nawet moj :mrgreen: ). I ktos pisal zeby dac sobie z tym spokoj. Taki urok podobno tych silnikow :| . Ja narazie jezdze i sie nie przejmuje tym (no ale mi oleju nie brakuje :| ). Domowy sposob tez ktos gdzies opisal, ale bedziesz musial troszke poszperac bo niestety nie pamietam gdzie o tym czytalem na tym forum :oops:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

dzieki, nosz wkurza mnie to bo na dole mokre wsio i widac ze stad cieknie, jak wytre dokladnie wszystko do sucha to kropelka tam wisi, a gdzie indziej susza :/

No mam nadzieje ze ktos to przeczyta, i poda mi ten sposob domowy- bo uszczelniac rozrzad :( kupe kasy robota skrobnie :/ szkoda gadac

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
no mi tez tamtedy cieknie w compackcie bo jakis amatro tuz przed zakupem w niemczech zmienial lancuch no i zuwazylem ze musial za mocno dokrecic srube od dolnej obudowy lancucha i mi sie tam saczylo po tym ale pojechalem do znajomego wyczyscil mi to paliwem lotniczym i zaspawal nieszczelnosc aluminium i jest suchutko :)
Opublikowano
hm... a to mozna se tak spawac? a jak se bede kiedys chcial lancuch wymienic? Bo tak naprawde dokladnie nie zrozumialem coz zaspawac :)
Breast. Mouth. Waist.