Skocz do zawartości

Falujący prędkościomierz.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, spotkał się ktoś kiedyś z takim problemem, albo byłby w stanie pomóc, jak falujący wskaźnik prędkościomierza podczas jazdy ze stałą prędkością? Samochód to przed liftowe E60 ze skrzynią manualną, silnik benzynowy M54. Nawet na tempomacie, ustawie 30kmh, a igła sobie skacze i wraca skacze i wraca, nie jakoś mocno, ale jednak jest to irytujące. Obroty również mi falują, ale te robią to także na postoju na luzie więc nie wiem czy to ma z tym jakiś związek czy to już kwestia dolotu itd więc tylko wspominam.

Reszta wskaźników, jak paliwo czy chwilowe spalanie nie faluje. Przeprowadziłem parę testów, m.i.n:

Zrobiłem test liczników i ustawiłem stała prędkość w INPie i wskaźnik nawet nie drgnie, więc problem z samymi zegarami odpada.

Zczytywałem prędkość kół z ABSu i ta jest wyświetlana normalnie po równo z różnica 1km/h pomiędzy przednią osią a tylną.

Zero błędów z tym związanych na kompie, mam tylko błąd klemy IBS, ale z odpiętą jest to samo.

Nie mam już pojęcia co dalej, jakaś masa nie styka? Tylko gdzie szukać dokładnie? A może update modułu KOMBI by coś dał? Choć nie wydaje mi się, że to kwestia softu. Prosiłbym bardzo o rady.

Edytowane przez west5009