Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przygotowuję się powoli do zmiany mojego obecnego bolidu na E36 325 Coupe i mam w związku z tym kilka ważnych pytań :

- czy prawdą są te dane na temat silnika 2.5 :

Moc 192 Km przy 5900 obr./min.

Moment obrotowy 245 Nm przy 4200 obr./min.

przyspieszenie od 0 do 100 km/h - 8 sekund?

- jakie jest spalanie tego silnika przy jeździe w mieście i w trasie (niekatalogowe, lecz przy dynamicznej jeździe)?

- czy jedyną alternatywą dla przedniego zderzaka jest laminat czy są jakieś inne, orginalne, wymienne zderzaki?

Dzięki z góry za odpowiedzi i pozdrawienia od przyszłego klubowicza. :D

Opublikowano

spalanie wbrew pozorom nie jest takie duze :

na autobanie wziela mi ok 9l/100km

w miescie pali gdzies 12l

w cyklu mieszanym wychodzi mi ok 10l

(autkiem nie jeżdze wolno ale tez nie ciagne caly czas pod czerwone pola)

dosc oszczedny samochodzik no ale jak sie da w palnik to swoje tez spali (ale to jak kazdy auto)

ja osobiscie serdecznie polecam ci 325i

pozdrawiam i zycze udanych zakupow

:twisted:

Opublikowano (edytowane)

do e36 można założyć oryginalne 4 zderzaki. 2 normalne,standardowe (jeden wychodził seryjnie do 94r, drugi od okolo 93/94) no i dodatkowo zderzak od M-ki + zderzak z m-pakietu.

dane które podałeś są prawidłowe.

m50b25 z vanosem:

spalanie w mieście (szczecin) wychodzi od 11.3 - tyle wyszło minimalnie ...do ... no do okolo 18 ;-) - to jak sie pojeździ po torze i ostro ją przegoni.

normalnie srednie spalanie w mieście okolo 12-12.5 l/100km do 13-14 jak sie troche poszaleje.

na trasie minimum jakie osiągnałem to 7,6 (miałem wtedy ogon w postaci wolniejszego auta i musiałem sie ostro pilnować żeby go nie zgubić), a normalnie 8,3-9 (przy predkościach miedzy 120-140)

tak samo jak kolega wyżej... jeżdże raczej normalnie, dynamicznie, czasem wchodzi na czerwone, ale nie piłuje non stop w zakresie 5-4 tys rpm.

Edytowane przez bartus
Opublikowano
Ok, dzięki za odpowiedzi, jestem miło zaskoczony spalaniem i mam jeszcze jedno pytanie : 2.5 potrzebuje do osiągniecia pełnej mocy PB 98 czy PB 95?
Opublikowano
bierz 325i :!: MI na kompie pokazuje 11,4l/100km ale nie kasowalem go od 5000km. Jezdze jak przecietny 23 latek wiec wiadomo. MIeszcze sie miedzy 10-13 litrow po miescie. Czasem jade jak staruszek a czasem siwy dym za mna. I ten dzwiek R6 :twisted: Na trasie pokaze lekko ponad 8 litrow. Ja mam zderzak z Mki ale bez tej dokladki. Tez ladnie wyglada. Nie polecam absolutnie laminatu. Ostatnio mi wyskoczyl zajac przy 130km/h. Zderzak lekko jest pekniety w miejscu od spodu i nawet tego nie widac. I do tego malutki odprysk a lakierze. Laminat by sie rozlecial w mak. A wiec juz mi sie zwrocil koszt kupna takie zderzaka. Tak bym musial kupic nowy i dac do lakiernika. A tak zaprawka malutka na odprysku i wszystko :twisted2:

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl