Skocz do zawartości

Climatronic BMW E90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej nie udało mi się znaleźć odpowiedzi dlatego zwracam się do was, może ktoś się z tym spotkał.

Problem wygląda tak, na panelu klimatyzacji jest ustawiona temperatura 28 dla kierowcy i dla pasażera w tej sytuacji ze wszystkich kratek przednich leci gorące powietrze, natomiast kiedy zmienię temperaturę na panelu po stronie kierowcy zmienia się również temperatura u pasażera na taką jaką ustawiam od strony kierowcy. 

Druga sytuacja wygląda tak ze jak u pasażera ustawie na 16 to wtedy u kierowcy mogę ustawić 28 i u kierowcy jest gorąco a u pasażera zimno.

Czy to możliwe że mieszalnik szwankuje ?

Te sytuacje dotyczą głównie kratek przednich ponieważ mam wrażenia ze inne strefy działają poprawnie ale możliwe ze się mylę.

Będę bardzo wdzięczny jeżeli ktoś udzieli mi nieco więcej informacji 😉

Edytowane przez Brzoxak

Opublikowano

Widze, że w profilu masz rocznik 2006 - czy temat dotyczy własnie jej czy może modelu LCI?

Bo w LCI masz na panelu opcję ALL, która aktywowana umozliwia regulację temperatury obu stref pokrętłem kierowcy, natomiast pokrętło pasażera reguluje tylko stronę pasażera, bez względu na uruchomioną bądź nie opcję ALL. Aczkolwiek gdy ruszysz pokrętło pasażera przy uruchomionej opcji ALL, to wówczas opcja ALL się dezaktywuje i wtedy pokrętło kierowcy powinno regulowac tylko stronę kierowcy do momentu ponownego aktywowania ALL.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.11.2025 o 08:41, KucaQ napisał(a):

Widze, że w profilu masz rocznik 2006 - czy temat dotyczy własnie jej czy może modelu LCI?

Bo w LCI masz na panelu opcję ALL, która aktywowana umozliwia regulację temperatury obu stref pokrętłem kierowcy, natomiast pokrętło pasażera reguluje tylko stronę pasażera, bez względu na uruchomioną bądź nie opcję ALL. Aczkolwiek gdy ruszysz pokrętło pasażera przy uruchomionej opcji ALL, to wówczas opcja ALL się dezaktywuje i wtedy pokrętło kierowcy powinno regulowac tylko stronę kierowcy do momentu ponownego aktywowania ALL.

Hej tak dotyczy to panelu przedlift więc mam jeszcze przycisk z napisem rest.