Skocz do zawartości

BMW E60 logic 7 audio wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam w swoim E60 audio logic 7 lecz brak w nim wzmacniacza (ktoś sobie go wziął) czy jest jakaś opcja aby go ominąć i żeby był dźwięk z głośników? Na obecną chwilę brak jakichkolwiek sygnałów dźwiękowych itd, zrobiłem pętlę na światłowodzie ale to nic nie dało, nie widzi mi się kupowanie wzmacniacza za ponad tysiaka który i tak zaraz może się zepsuć.🙂↕️

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Skoro robisz petle, to znaczy ze nie masz pojecia o systemie, wiec pozostaje tylko kupno wzmacniacza. 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@Djflex20 miałem nadzieję że się domyślisz (z poprzedniego wątku) że jak dźwięk nie ruszy to tylko kupno wzmaka cię ratuje.

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, kkx5 napisał(a):

Skoro robisz petle, to znaczy ze nie masz pojecia o systemie, wiec pozostaje tylko kupno wzmacniacza. 

Cóż mądrego miło posłuchać

Podejrzewam że przejście na zwykłe hi fi to też dużo zabawy?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Strumien danych masz po swiatlowodzie do wzmacniacza. Tam nastepuje konwersja i rozdzial na glosniki. Nie masz fizycznych kabli od radia do glosnikow. Przejscie na hifi jest prostrze ale jesli nie wiesz jak co i gdzie i pozniej jak to przekodowac, zakopiesz sie. 

Opublikowano
  • Autor

Szukam po forach a okazuje się że znajomy robił to w swojej e60 i jutro przy piwku ma zrobić też w mojej.

Na założony inny wzmacniacz a na światłowodzie pętlę + coś przy radiu pogrzebane, jeśli faktycznie zadziała dam znać 🙂

Opublikowano
  • Autor

Założyłem inny wzmacniacz przy pomocy kolegi i działa, oczywiście nie działa equalizer z logica .

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Takie watki powinno sie konczyc dokladna informacja, jaki wzmacniacz, co bylo robione? Samo info, zalozylem wzmacniacz, nic nie wnosi do tematu. 

Opublikowano
  • Autor

Wzmacniacz 5 kanałowy, połączenie jak przy standardowych audio ..

Przeprogramowanie na hi fi

Ogólnie wyszło wiecej niż sam wzmacniacz logica.