Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy poszły mi przeguby czy most?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak ruszę gwałtownie i puszczę gaz to jest taki głośny stuk, jedni mówią, że to może być most a inni, że przeguby. Jak sprawdzić co poszło bez wizyty u mechanika? Na allegro nie znalazłem nowych przebubów do E30, wogóle do bmw nie ma jakos ;/

Jeżeli ktoś znajdzie to niech poda linka.

A wogóle to ile może to kosztować w ASO?

Ostatnio słychać to coraz bardziej bo przy dynamicznej jeździe nawet przy wrzuceniu 3 biegu jest ten stuk, tyle ze już mniej go słychac :cry2:

Opublikowano

wiesz - wszystko zależy od tego jak Ci to poszło

jeśli widocznie, to po wejściu pod auto sam zobaczysz :roll:

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Witam. Stawiam na tuleje met-gumowe.

bardzo prawdopodobne. sprawdziłbym jeszcze podporę wału i przeguby - wszystko w tej kolejności...

18.11.2006

Forza evil!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam.

Jak ruszę gwałtownie i puszczę gaz to jest taki głośny stuk, jedni mówią, że to może być most a inni, że przeguby. Jak sprawdzić co poszło bez wizyty u mechanika? Na allegro nie znalazłem nowych przebubów do E30, wogóle do bmw nie ma jakos ;/

Jeżeli ktoś znajdzie to niech poda linka.

A wogóle to ile może to kosztować w ASO?

Ostatnio słychać to coraz bardziej bo przy dynamicznej jeździe nawet przy wrzuceniu 3 biegu jest ten stuk, tyle ze już mniej go słychac :cry2:

w swojej mialem ten sam problem ale przez jakis czas jezdzilem delikatnie i przestalo i znow zaczolem nia szalec. to jest wina mechanizmu roznicowego ale dopuki jezdzi to bym tego nie ruszal poniewaz bardziej oplaca sie kupic caly most (jesli chcesz do drifingu to kup sobie z blokada"szpera") niz ingerowac w mechanizm w srodku. powinno ci przestac.