Skocz do zawartości

G60 550e - lista błędów w samochodzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy ktoś z Was sprawdzał listę błędów w swoich G60? Dzisiaj z ciekawości podpiąłem adapter i lista okazała się dość pokaźna... To na co mogę narzekać to to, że nie zawsze światła adaptacyjne uruchamiają się w takich warunkach w jakich powinny. W porównaniu do Matrixów HD w Audi uważam, że to dość duży regres jakościowy...

Tak samo czujniki parkowania. Często w BMW przy prędkościach parkingowych i pojawieniu się szkody nie aktywują się automatycznie, tak jak to miało miejsce w Audi i zdarza się, że jedynie czasami się włączą.. Czy poniższe błędy mogą mieć z tym związek? 

Tak samo Carplay potrafi się nie połączyć w sytuacji gdy wyjdę z samochodu i wejdę za kilka minut ponownie i dopiero trzeba ręcznie wymuszać połączenie.

Słyszałem o powszechnym problemie, że BMW przyjeżdża teraz z Monachium z nieskalibrowanymi kamerami lub czujnikami i trzeba niestety auto oddać do ASO... Macie z tym doświadczenie?

Screenshot_20251027_133405_Deep OBD.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja od czasu do czasu mam komunikat "Ochrona komponentów". Podobno nic groźnego. Ale jakoś mnie to nie pociesza. Sukcesem jest to, że w ciągu 10 miesięcy od zakupu tylko raz ekran się nie zabootował. Zbiegło się to z aktualizacją oprogramowania i to pierwsze odpalenie po aktualizacji jakoś nie pyknęło. Po zatrzymaniu i po kilku zdrowaśkach wróciło do normy. Zatem drobiazg niewarty wspomnienia nawet. Chyba.

Natomiast padł jakiś moduł od ABS i samochód stał w serwisie przez dobre trzy tygodnie. I gdyby nie te trzy tygodnie, to też bym nie miał o czym pisać. Swoją drogą autoryzowany serwis, który nie ma części w magazynie. I ściąga je z drugiego końca świata. Takie mało to budujące. A podobno to chińczyki mają mieć problem z dostępnością części...

I jak się tak nadmę, to powiem jeszcze, że czasem lewe lusterko się nie rozkłada i trzeba je zmusić a z tyłu kanapa na wybojach skrzypi (ma to ktoś? Namierzyliście skąd te hałasy?) 

Ogólnie jak dotąd jest ok. Nie oszałamiająco, ale OK. 

Natomiast to co nie jest OK to skrzynia. Brak jest bardziej agresywnego programu, bo robi się z tego samochodu, mimo mocy, grzeczna limuzyna. Szybka, ale taka dostojna 😂  

Opublikowano
6 godzin temu, Hernandes napisał(a):

Ja od czasu do czasu mam komunikat "Ochrona komponentów". Podobno nic groźnego. Ale jakoś mnie to nie pociesza. Sukcesem jest to, że w ciągu 10 miesięcy od zakupu tylko raz ekran się nie zabootował. Zbiegło się to z aktualizacją oprogramowania i to pierwsze odpalenie po aktualizacji jakoś nie pyknęło. Po zatrzymaniu i po kilku zdrowaśkach wróciło do normy. Zatem drobiazg niewarty wspomnienia nawet. Chyba.

Natomiast padł jakiś moduł od ABS i samochód stał w serwisie przez dobre trzy tygodnie. I gdyby nie te trzy tygodnie, to też bym nie miał o czym pisać. Swoją drogą autoryzowany serwis, który nie ma części w magazynie. I ściąga je z drugiego końca świata. Takie mało to budujące. A podobno to chińczyki mają mieć problem z dostępnością części...

I jak się tak nadmę, to powiem jeszcze, że czasem lewe lusterko się nie rozkłada i trzeba je zmusić a z tyłu kanapa na wybojach skrzypi (ma to ktoś? Namierzyliście skąd te hałasy?) 

Ogólnie jak dotąd jest ok. Nie oszałamiająco, ale OK. 

Natomiast to co nie jest OK to skrzynia. Brak jest bardziej agresywnego programu, bo robi się z tego samochodu, mimo mocy, grzeczna limuzyna. Szybka, ale taka dostojna 😂  

chyba wiem, co jest źródłem Twoich hałasów. Występuję na łączeni elementów kanapy bliżej drzwi. Jeszcze nie zlokalizowałem dokładnej przyczyny, ale jak raz na 2-3 dni usiądziesz dupskiem na kanapie z lewej i prawej strony...to będziesz miał spokój. Tylko BMW zapomniało napisać w instrukcji, że kanapa nie może być nieużywana 😉