Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki problem że gdy wł. migacz i odbije kierownica po wyjsciu z zakretu musze recznie wył. migacz :D czy uszkodzony jest przelacznik czy w kierownicy jest jakas ("zapatka","zebatka") która odbija ?
...nieważnie dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Opublikowano
mi nie odbija prawy, muszę dziś spojrzeć co się stało. prawdopodobnie "cóś" złamane :evil:

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano
okey, dziękuje. Troche nie chce mi sie tego wymontowywać zeby okazało sie ze jest jednak Ok. Wiedz chyba kupie nowy w ciemno wydatek 30zł używka oczywscie, poczekam aż cos jeszcze popsuje zebym mógł zrobić zakupy wieskze na allegro :) i oczywscie napisze jak rozwiązałem problem. Pozdrawiam
Opublikowano
też to miałem, odkręciłem kiere i jest tam cyngwajst co chodzi i zaczepia przy powrocie kierownicy, trochę się wytarł i nie sięgał, więc zagiąłem kawałek blaszki na tym o co zachacza i jest dobrze.
Opublikowano
też to miałem, odkręciłem kiere i jest tam cyngwajst co chodzi i zaczepia przy powrocie kierownicy, trochę się wytarł i nie sięgał, więc zagiąłem kawałek blaszki na tym o co zachacza i jest dobrze.

Coś dokładałeś czy zagiąłeś to co było ? zagiąłeś coś w kierownicy czy w przełączniku ?

Opublikowano
jest taki wystający plastik który obraca się z kierownicą i zachacza o podłużny prosty (1 cm) "palec" (stały element) i to mi nie sięgało - słabo działało, może wyrobił się ten mechanizm w który wchodzi ten palec i odbija kierunek. Blaszkę dołożyłem, zagiąłem na plastiku który obraca się z kierownicą (szerokości około 1,5 cm o kształcie kołowym). Jak rozkręcisz to zakumasz o co chodzi, to nie rozrząd VVTI :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sciagałem kierownice ale mam tam jakiś meksyk chyba kompletnie nie wiem jak to ma działać w kierownicy nie widziałem nic, chyba czegoś tam nie mam. A gdy wł. migacz to lekko wysówa sie sprezynka jakaś tylko i za diabła nie wiem jak maja sie odbijać te kierunki, chyba jestem skazany od odbijanie reczne..... no chyba ze znajde jakas E30 na szrocie i robiore i bede widzial jak to ma wygladać.