Skocz do zawartości

BMW n45 szarpanie przy dodawaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam problem z żony autem e87 116i n45 70 tyś przebiegu Podczas jazdy np. podczas zmiany biegu na wyższy i dodaniu gazu jest szarpnięcie tak 2-3 sek tak samo jedziesz odpuścisz gaz i jak obroty spadną do ok 1000-1500 chcę dodać gazu to też szarpnie dwa razy dopiero jedzie .Zauważylem też że jak jadę i nacisne pedał gazu do podłogi to auto się nie zbiera tak jak powinno dopiero jak trochę odpuszczę to czuć że wtedy jedzie W ECU błedów nie ma

Opublikowano
  • Autor

Miał być inny filmik ale za duży i nie mozna wstawić .Na tym filmiku air mass strasznie skacze własnie podczas przygotowaniu zaraz poza skalę i wykrzyknik

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie miałem tego silnika, ale ogólnie wygląda to jak objaw albo uszkodzonego wtrysku/wtrysków lub recyrkulacja spalin (EGR). Jak masz możliwość, to sprawdź korekty wtrysków. EGR też jakiś wielce drogi nie jest, wymieniasz część.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak nie miales, to po co sie wypowiadasz. Tam nie ma egr a wtrysk jest posredni wiec diagnoza z czapy... Do sprawdzenia: podstawa kadego starego silnika, cewki, swiece. 

Edytowane przez kkx5
Literowka

Opublikowano
2 godziny temu, kkx5 napisał(a):

Jak nie mailes to po co sie wypowiadasz. Tam nie ma egr a wtrysk jest posredni wiec diagnoza z czapy... Do sprawdzenia podstawa starego silika, cewki, swiece. 

ale musisz miec nudne życie, by się napinać w internecie 😄 zluzuj 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kto sie napina? Nie pisz glupot to nie bedziesz prostowany. Tylko i az tyle. To forum czyta wiele osob i moze trafia na twoja "podpowiedz".