Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam próbuje od 2 dni zakodować światła do jazdy dziennej ale z filmików i tym co znalazłem w necie jak robię wszystko to co napisane po koleji w ncs expert to jak otwieram plik to u mnie nie ma tych funkcji do zmiany co pisze żeby zmienić .pomocy

Opublikowano (edytowane)

Najprawdopodobniej nie masz tzw profilu. Po uruchomieniu programu nie masz widocznych opcji, klikasz file, open, wybierasz profil i dopiero coś możesz zrobić.  Tak mi się wydaje, dawno tego nie urzywałem. 

Jak ściągnąłeś "goły" program bez profili to nie kombinuj,  poszukaj wersji z profilami, jest tego trochę. No i przy instalacji ściśle się trzymaj opisu i zainstaluj wszystko co tam potrzeba, biblioteki c++, itp.  Krok po kroku, dokładnie na spokojnie, czytaj komunikaty Zainstalować też trzeba pliki do konkretnego modelu samochodu SP-DATEN to się chyba nazywało. Nawet na YT jest parę sensownych filmików, jak troszkę znasz się na kompie to dasz radę.

Przeczytaj wymagaia sytemowe (32/64 bit, język, domyślne ścieżki plików, uprawnienia do odczytu i zapisu, programy antywirusowe i zapory też mogą mieszać ) Możesz mieć pliki SPdaten ściągnięte, ale są zipem spakowane i trzeba je w odpowiednie katalogi rozpakować/

Czytać instrukcję niestety trzeba, to nie jest samoinstalujący wszystko automatycznie soft, trzeba się pobawić troszkę

https://www.cnautotool.com/blog/2355/

Edytowane przez Filipfil