Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, dopiero co pojawiła mi się kontrolka serwisu olejowego, wymieniłem skasowałem i mam kolejną kontrolkę dość niski przebieg się pokazał. Klocki hamulcowe tył 1500km, patrzyłem ten zewnętrzny nie jest za bogaty ale jeszcze ma kilka mm, nie wiem jak ten w środku. Tarcze też chyba już zużyte dość duży uskok przy rancie. Pytanie czy jakość zamienników się nie poprawiła i najlepiej kupić oryginalne czy jest coś co się nie wichruje po 1000km? Wszystko made in china czy jest coś tańszego niż oryginał? Pozdrawiam 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jak sprawa serwisu ma się do faktycznego zużycia w innych bmw ale w moim e60 jak pojawia się komunikat serwisu klocków to za jakieś maksymalnie 500 kilometrów mam komunikat z czujnika klocków że już nadszedł czas na klocki z czujnikiem bo właśnie czujnik się przetarł, co do zamienników nigdy nie miałem oryginalnych tarcz zawsze zamienniki lepszych bądź gorszych firm i tylko raz przez 10 lat z bmw miałem bijące tarcze po kąpieli w kałuży.

Opublikowano

Do E60 założyłem na przód texas te bardziej naweglane twardsze niby, po autostradach rzadko śmigam ale teraz po kilku latach nie wiem czy mają 15tys nalotu i jak wyskoczę na autostradę to przy mocny hamowaniu do zjazdu czuć mocne szarpanie na tych tarczach więc raczej texar bym już nie kupił, klocki chyba miałem w komplecie tej samej firmy epad, mniej miały pylić czy coś. Ogólnie nie wiem czy mam w x1 te same klocki na przód i tył bo wydaje mi się że z tyłu felgi są dużo bardziej zapylone. Auto mam nie cały rok ale obstawiam, że to oryginalne klocki bmw, ale czemu taka różnica przód a tył nie wiem.