Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. 

Przedwczoraj zmierzałem w góry. Był niesamowity upał 

Były korki. Jak się zrobiło trochę luźniej a silnik pracował kilka godzin chciałem nadrobić stracony czas i trochę pogoniłem bez katowania.

Nagle silnik zgasł .Na wyświetlaczu ukazał się komunikat odłączono napęd a skrzynia została przestawiona w tryb N. Spróbowałem odpalić za chwilę. Auto nie załapało.

Po 3 minutach auto odpaliło . Żadnych błędów. Zjechałem z drogi 100 metrów i otwarłem klape silnika. Do celu pozostało kilka kilometrów. Po odczekaniu 15 min auto odpaliło i zachowywało się normalnie. Km przed dotarciem do celu ponownie auto zgasło i odłączyło napęd. Po 40 min odpaliłem i zajechałem na miejsce docelowe.

Temperatura silnika w normie. Rano następnego dnia pojechałem autem w wysokie góry aby przetestować. Jakieś 30 km . Auto zachowywało się normalnie i nie gasło.

Co się może dziać tak na chłopski rozum. Jak wrócę z gór oczywiscie diagnoza .(oczywiście o ile uda się wrócić bez lawety).Pomóżcie

Opublikowano

No to oczywiste ,natomiast zapytuję tutaj bo być może ktoś miał podobny problem i się odezwie.

Opublikowano
W dniu 16.08.2025 o 08:37, Daroo napisał(a):

Witam serdecznie. 

Przedwczoraj zmierzałem w góry. Był niesamowity upał 

Były korki. Jak się zrobiło trochę luźniej a silnik pracował kilka godzin chciałem nadrobić stracony czas i trochę pogoniłem bez katowania.

Nagle silnik zgasł .Na wyświetlaczu ukazał się komunikat odłączono napęd a skrzynia została przestawiona w tryb N. Spróbowałem odpalić za chwilę. Auto nie załapało.

Po 3 minutach auto odpaliło . Żadnych błędów. Zjechałem z drogi 100 metrów i otwarłem klape silnika. Do celu pozostało kilka kilometrów. Po odczekaniu 15 min auto odpaliło i zachowywało się normalnie. Km przed dotarciem do celu ponownie auto zgasło i odłączyło napęd. Po 40 min odpaliłem i zajechałem na miejsce docelowe.

Temperatura silnika w normie. Rano następnego dnia pojechałem autem w wysokie góry aby przetestować. Jakieś 30 km . Auto zachowywało się normalnie i nie gasło.

Co się może dziać tak na chłopski rozum. Jak wrócę z gór oczywiscie diagnoza .(oczywiście o ile uda się wrócić bez lawety).Pomóżcie

Dziś rano wróciłem .Zero kłopotu z samochodem. Co się mogło wydarzyć . Wpływ mógł mieć skwar i słońce ,klima na full?

Opublikowano
W dniu 16.08.2025 o 08:37, Daroo napisał(a):

Co się może dziać tak na chłopski rozum.

Na chłopski rozum to cos się zepsuło.

22 godziny temu, Daroo napisał(a):

Wpływ mógł mieć skwar i słońce ,klima na full?

Mógła też mieć wpływ faza księżyca i aktualny pływ w zatoce meksykańskiej. 

Podepnij kompa i sprawdź, a nie oczekujesz wróżenia z fusów. To nie polonez, że dane zachowanie objawia się konkretną usterką. Odłączenie napędu może powodować pierdyliard różnych przyczyn.