Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od dłuższego czasu zmagam się ze skrzypieniem w okolicy słupka B od strony kierowcy.

Słyszę to na wysokości szyby jak przejeżdżam przez większe nierówności.

Jest to dźwięk jakby szyba gdzieś o coś ocierała (tak mi się przynajmniej wydaje).

Smarowałem co tylko mogłem smarem silikonowym i nie pomaga. Myślałem nawet żeby zdemontować boczek ale jak nie wiem co dokładnie skrzypi to pewnie nic bym nie zaradził. 

Może ktoś z Was miał podobny przypadek i poradził sobie z tym. Byłbym wdzięczny za pomoc bo irytujące jest to skrzypienie, zwłaszcza że wszędzie indziej cisza.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prwnie niewiele wniose w rozwiazanie Twojego problemu ale dziwne dzwieki bardzo odbijaja sie i przenosza w samochodzie. Popros kogos zeby poprowadzil a sam usiadz na miejscu pasazera albo z tyłu. Moze okazac sie ze bedziesz słyszał to w innym miejscu. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podjedź do ASO.

Wpisz w google "SIB 41 07 22 CRACKING SOUND FROM THE TOP OF B-PILLAR", co prawda to dla X4,X3 ale BMW poważnie podchodzi do tych skrzypień więc może mają na to wewnętrzne rozwiązanie?

Opublikowano

@saab raczej na 95% jest to w okolicy słupka B. Nasłuchiwałem już z każdej strony i syn jadący za mną też to słyszał z tego miejsca.

@M4R10 ciekawa sprawa z ta wadą na łączeniu blach. Poczytałem trochę ale dla G30 nic takiego nie znalazłem w necie. Po za tym dźwięk nie jest metaliczny, a taki pewnie by był jakby blachy o siebie tarły. 

Jak nikt na forum nie miał takiego problemu i nie pomoże, to pewnie tylko ASO mi pozostanie, choć jakoś nie mam przekonania, że będą w stanie mi pomóc 😞

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po prostu zdejmij tyle tapicerki z tego slupka ile Ci sie uda.