Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wymieniłem uszczelkę pod głowicą ale dalej to samo po przejechaniu kilku kilometrów twardną szlaufy wodne termostatu niema wzrasta stan oleju czyli przypuszczam że szlak trafił głowicę.

Przy zakupie drugiej jak mam sprzwdzić że ktoś nie chce mi szajsu wćisnąć. Poradźcie coś.? :cry2:

Edytowane przez grochu27350
Opublikowano
Zawież tę głowicę do serwisu zajmującego się ich regeneracją oni sprawdzą czy do czegoś się jeszcze nadaje prześwietlą i zbadają na szczelność bo nie których pęknięć nie widać na oko a nie które ujawniają się pod wpływem temperatury płaszczyzna jej przylegania do bloku tez ma kluczowe znaczenie sprawdzą ew splanują i powiedzą jakiej grubości uszczelkę dobrać u mnie w regionie ta operacja kosztuje ok 70 zł.
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale jesli nie ma termostatu to tak sie bedzie działo. To normalne zjawisko w tych silnikach!!! TERMOSTAT MUSI BYć BEZWZGLEDNIE ZAłOZONY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TO NIE JEST FIAT 125p

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF