Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

chciałam się zapytać czy możliwe jest wyłączenie automatycznej blokady drzwi ? Wsiadam do auta i po przejechaniu kilku metrów drzwi się automatycznie blokują, co doprowadza mnie do szału. 
Przeglądałam instrukcje, ustawienia pojazdu jak również forum i różne grupy i nic nie znalazłam. Ktoś coś ? 🙂 

Opublikowano

Ja z tym nie mam problemu przynajmniej na krzyżówce nikt mi nie zwinie saszetki. Ale to można wyłączyć w ustawieniach drzwi

Opublikowano

Czy możesz mi powiedzieć gdzie znajdę opcje, żeby to wyłączyć ? Przeglądałam ustawienia nie raz, ale może czegoś nie widzę 

Opublikowano

Ja z tym nie mam problemu przynajmniej na krzyżówce nikt mi nie zwinie saszetki. Ale to można wyłączyć w ustawieniach drzwi

Aby wyłączyć automatyczne zamykanie drzwi w BMW X1 (U11) po ruszeniu, należy wejść do menu ustawień pojazdu na ekranie multimedialnym. Następnie, odszukać sekcję dotyczącą blokowania zamków i wyłączyć tę funkcję

Opublikowano

Szczegółowa instrukcja:

Dostęp do menu: Włącz zapłon i przejdź do menu głównego na ekranie multimedialnym.

Nawigacja do ustawień: Znajdź sekcję odpowiadającą za ustawienia pojazdu, konfigurację lub personalizację.

Znajdź blokadę drzwi: Odszukaj ustawienia dotyczące blokowania drzwi, zamków lub zabezpieczeń.

Wyłączenie funkcji: Zdecyduj, czy chcesz wyłączyć funkcję automatycznego ryglowania drzwi po ruszeniu, i postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. W niektórych modelach może to oznaczać odznaczenie odpowiedniego pola lub przesunięcie suwaka.

Potwierdzenie: Upewnij się, że zmiany zostały zapisane.

Alternatywny sposób (w niektórych modelach):

Na postoju, przy włączonym silniku, przytrzymaj przycisk centralnego zamka (zazwyczaj na panelu drzwi kierowcy) przez kilka sekund.

Posłuchaj sygnału dźwiękowego, który potwierdzi zmianę stanu funkcji.

Sprawdź, czy kontrolka na przycisku centralnego zamka potwierdza wyłączenie blokady.

Opublikowano

Niestety Twoje sugestie nie zadziałały, po telefonie do serwisu dostałam info, że w U11 nie można wyłączyć automatycznej blokady drzwi … Masakra ! Tylko czekać aż się spalę przy wypadku, bo nie będzie można otworzyć manualnie drzwi 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@theanci88 a wiesz o tym że w BMW jest takie zabezpieczenie że sterownik poduszek wysyła sygnał do sterownika centralnego zamka żeby odryglował zamki w tym samym czasie jak odpala poduszki.