Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kola 22 cale opony RF bez pneumatyki, 90 % jazdy to miasto - da sie jezdzic czy lepiej odpuscic  ? Wiem ze tema 21 vs 22 walkowany ale sam juz nie wiem co robic. Oczywiscie nie piszemy ze 22 lepiej wyglada bo to wiadomo 🙂  

Opublikowano (edytowane)

22 cale z RF? Chyba nie ma takich fabrycznych opon? Chyba ze cos zmieniasz. Fabryka 22 cale wypuszcza na nonRF.
Mialem w prelci zwykly adaptacyjny zawias i 21 cali RF. Teraz mam 22 cale nonRF, tylko zawias m pro i komfort zdecydowanie wyższy. Felga wieksza ale i zawias inny

Edytowane przez Marchall
Opublikowano

Mam LCI 22" bez RF zawias adaptacyjny M jeżdżę już 1,5 roku i nie zamieniłbym na nic innego. Jedynie drobne poprzeczne nierówności są nieprzyjemne dla pasażerów na tylnej kanapie. Różnica np. w zimę na 20" jest gigantyczna w zakrętach jak opona ma wyższy profil i czuć że auto jakby ucieka na boki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, alekar napisał(a):

Mam LCI 22" bez RF zawias adaptacyjny M jeżdżę już 1,5 roku i nie zamieniłbym na nic innego. Jedynie drobne poprzeczne nierówności są nieprzyjemne dla pasażerów na tylnej kanapie. Różnica np. w zimę na 20" jest gigantyczna w zakrętach jak opona ma wyższy profil i czuć że auto jakby ucieka na boki.

To samo mówię do znudzenia wszystkim: brać zawieszenie M Adaptive Pro i cieszyć się z wyboru

Komfort taki sam jak na seryjnym zawieszeniu stalowym (bo to te same graty są w obu wersjach zawieszenia) połączony z aktywnymi stabilizatorami redukującymi przechyły 

To zawieszenie daje radę nawet we Wrocławiu, co oceniam też przez porównanie do mojego obecnego taczkowozu, którym we Wro ledwo da się turlać po ichnich kocich łbach i wszechobecnych wertepach 😉

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)