Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy dotarliście do tego info, ale od nowego roklu modelowego - sierpień/wrzesień 2025 pojawia się upgrade wnętrza w x3 g45, przejawiający się:

- w m pak i m pak pro dodane są listwy progowe;

- klamki wewnętrzne będą z nowego materiału - piano black

- powierzchnia drzwi przy uchwycie w piano black - jak w m50

- przyciski sterownia szyb piano black

- nowy zestaw do naprawy opon - ten zakładany na koło

- ulepszenia parking assistant

Zmiany są już widoczne w konfiguratorze. Nie jest to jakiś wielki game changer, ale fajnie, że BMW reaguje na krytykę i ulepsza auto, którego w zasadzie głównym (i często jedynym) punktem krytyki są właśnie te plastiki.

Opublikowano (edytowane)

Mi tam się plastikowe wnętrze podoba nawet ostatnio sobie dodałem że starego jamnika tylną obudowę do podłokietnika jako dodatkowy schowek , 😂 

A tak na poważnie to powini cały boczek wypierpapier i zrobić go na nowo , fakt jest jeden , prowadzenie, silnik w m50 rekompensuje te wnętrze , choç są i plusy jak kiero, fotele ,prowadzenie , asystent  ,  to jest na duży pluś względem g01 

Edytowane przez Mariusz2709
Opublikowano

W konfiguratorze, klamki wewnętrzne z koloru 'piano black', dosłownie po kilku dniach zamieniły się w kolor 'matowy srebrny'. Niestety w wersjach M-pak PRO hamulce tylne straciły napis i trójkolorowe logo M, a hamulce przednie trójkolorowe logo M. Ogólnie nie wiadomo, czy będą to te same dobre hamulce M, co na początku produkcji. Problemem są metale ziem rzadkich, do których Chiny zabrały dostęp Europie i USA.

Opublikowano

Może jeszcze dopracowują temat. W sumie każde będą lepsze niż to co było. Jak chodiz o hamulce, to może tylko oszczędnośc na malowaniu emblematów

Opublikowano

W sumie do widoku z konfiguratora nie ma co się przywiązywać. W widoku wnętrza w konfiguratorze, widać z tyłu panel klimatyzacji czterostrefowej, a takiej nawet nie ma w dostępnych do zamówienia za dopłatą opcjach. W USA produkcja aut z roku modelowego 2026 zaczyna się od lipca, zobaczymy, co się zmieni. Ja jeszcze nie dostałem VINu do zamówionego auta, jeżeli nie zaczną jego produkcji przez 2 tygodnie, to załapię się na nowy rok modelowy, gdyż X3 M50 produkują tylko w USA.

Wygląda na to, że model 2026 to nie jest upgrade, ale downgrade. Podwyższono cenę o 1-2% w zależności od opcji, a za to dodano metalizowane klamki z przodu (do tańszych konfiguracji nieco więcej plastiku piano-black po bokach) i diody doświetlające na uchwytami przednich drzwi, ale zabrano dobrze wyglądające hamulce (podobnie było w poprzednim modelu serii 5, pierwszy wypust, kóry testowli dziennikarze miał hamulce 6-tłoczkowe, kolejne modyfikacje modelu już tylko 4-tłoczkowe), zabrano możliwość przesyłania audio przez USB, uproszczono lampy adaptacyjne, oraz teraz będzie do auta dodany tylko jeden kluczyk. Listwy na progi mają być dodatkowo płatną opcją. 
Słabo się BMW zabawia z klientami, przy tej cenie auta.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hey, pytanie do użytkowników X3. 
Czy też tak macie, że po zmianie ręcznej koloru ambient light ten kolor po kilku godzinach znowu wraca do fabrycznego?

w Mode Personal chcę zmienic z niebieskiego na kość słoniową. Działa przez kilka godzin a następnie znowu wraca do niebieskiego. 
będę wdzięczny za info. 

Opublikowano
19 godzin temu, Thomasonair napisał(a):

Czy też tak macie, że po zmianie ręcznej koloru ambient light ten kolor po kilku godzinach znowu wraca do fabrycznego?

w Mode Personal chcę zmienic z niebieskiego na kość słoniową. Działa przez kilka godzin a następnie znowu wraca do niebieskiego. 
będę wdzięczny za info. 

Ja jeszcze nie mam auta, ale czytałem na forach, że wszyscy tak mają. Każdy kolor można zapamiętać, tylko nie jeden, który się podoba największej ilości użytkowników, czyli beżowo-bursztynowy.
BMW od miesięcy nie może tego naprawić.
Inne kolory podobno zapamiętuje, ale zaznaczam, że piszę tylko to, co przeczytałem od innych.

Opublikowano
15 godzin temu, Amaza napisał(a):

Ja jeszcze nie mam auta, ale czytałem na forach, że wszyscy tak mają. Każdy kolor można zapamiętać, tylko nie jeden, który się podoba największej ilości użytkowników, czyli beżowo-bursztynowy.
BMW od miesięcy nie może tego naprawić.
Inne kolory podobno zapamiętuje, ale zaznaczam, że piszę tylko to, co przeczytałem od innych.

Masz rację. Wczoraj na to wpadłem w artykule. Szkoda bo ten kolor przypada do gustu wielu osobom 😌

dzięki!

Opublikowano
W dniu 9.07.2025 o 18:45, Thomasonair napisał(a):

będę wdzięczny za info. 

Też tak mam, jak chyba wszyscy, ale zmieniłem na "papaya" - kolor dość zbliżony do starego bursztynu, na początku trochę go za dużo, ale po przyzwyczajeniu jest ok, a co najważniejsze nie resetuje go

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ryb55 napisał(a):

Z welurowymi zawsze

ok, dzięki.. w sumie to czego ja się spodziewałem, że będzie bez ? 😉 Jeszcze czekam na moją X3 i powoli zamawiam akcesoria, cena tych oryginalnych gumowych dywaników jest dość wysoka dlatego mnie tknęło aby zapytać

Edytowane przez Johny_666
Opublikowano

Zawsze welur i ja osobiście nie używam gumowych, nawet w zimie (śnieg) - woda pod gumowym dywanikiem prawie nie odparowuje, a welurowe zawsze mam suche.

Opublikowano

No bo on to wchłania, ewentulanie przepuszcza na wykładzinę auta. Niestety to prowadzi do tego, że masz zimą/jesienią więcje wilgoci we wnętrzu pojazdu i np. szyby chętniej parują przez to

Opublikowano
3 godziny temu, LeśnyDziad napisał(a):

Zawsze welur i ja osobiście nie używam gumowych, nawet w zimie (śnieg) - woda pod gumowym dywanikiem prawie nie odparowuje, a welurowe zawsze mam suche.

Wiadro śniegu wnosisz do auta, że gumowa nie daje rady? Mam kolejne BMW, kolejne z gumowymi dywanikami na zimę, i wykładzina pod zawsze sucha i czysta.

Opublikowano
2 godziny temu, buster12 napisał(a):

Wiadro śniegu wnosisz do auta, że gumowa nie daje rady? Mam kolejne BMW, kolejne z gumowymi dywanikami na zimę, i wykładzina pod zawsze sucha i czysta.

Są miejsca w Polsce, gdzie śnieg leży dłużej niż kilka godzin, a czasami jest go całkiem sporo. Faktycznie welur wchłania i później paruje, ale na gumowym woda też nie dematerializuje się magicznie. Co kto lubi - o gustach podobno się nie dyskutuje... Ktoś lubi gumę to spoko, niech kupuje, ale i z welurami w zimie da się żyć, a dla mnie są wygodniejsze, woda nie chlupie pod butami, guma nie piszczy itp.

Opublikowano

Nie rozmawiamy o kolorze dywaników, tylko o ich funkcji. Zastanawiam się ile tego śniegu musisz mieć, żeby woda wylewała się z dywaników na wykładzinę. Jeśli tak się dzieje, to szukałbym nie-OEM, nie-guma, z wyższym rantem. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co tam się dzieje pod wykładziną (nie dywanikiem), która nasiąka i powierzchownie odparowuje.

Opublikowano (edytowane)

jak ktoś pisał powyżej... co kto lubi. U mnie bez względu czy BMW czy inna marka -> mata gumowa do bagażnika + gumowe dywaniki przód i tył i to od razu po odbiorze auta.

I nie chodzi o wiadra wody ze śniegu tylko o sposób używania auta i po prostu przyzwyczajenie... a gumy mi nie raz uratowały to i owo 😉

Edytowane przez Johny_666
Opublikowano
5 godzin temu, Johny_666 napisał(a):

jak ktoś pisał powyżej... co kto lubi. U mnie bez względu czy BMW czy inna marka -> mata gumowa do bagażnika + gumowe dywaniki przód i tył i to od razu po odbiorze auta.

I nie chodzi o wiadra wody ze śniegu tylko o sposób używania auta i po prostu przyzwyczajenie... a gumy mi nie raz uratowały to i owo 😉

Tak w x3 były welury. Od lat też używam ich w autach zimą i nie ma wilgoci. Fakt że dbam mocno o czystość aut. 

Dobralem też w momencie zakupu matę do bagażnika koszt 900. 
ktos ma wiedzę czy da się do tego x3 dodać listwy progowe? Ładnie by wygladaly