Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej,

ostatnio objawiła mi się nowa usterka.
Po myciu samochodu CIC zgasł całkowicie (możliwe, że to przypadek, że akurat po myciu).
Nie było obrazu, nie chodził head-up nic nie działało. Słychać było cykanie głowicy na dysku co jakiś czas. Po około trzech godzinach wszystko normalnie się uruchomiło... i chodzi do dziś.
Jakieś pomysły co to może być?
Czy szukać dysku póki czas i wymienić, czy gdzieś jest jakaś nieszczelność w podszybiu i coś się od wody zalewa?

Po uruchomieniu CIC takie błędy spotkałem:

Pomysły wszelkie mile widziane.
Ewentualnie myślałem, żeby zapobiegawczo wziąć i wymienić dysk na SSD może? 
Myślałem o takim adapterze: https://pl.aliexpress.com/item/1005008580463200.html?src=google&pdp_npi=4%40dis!PLN!61.53!23.29!!!!!%40!12000045817821428!ppc!!!&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005008580463200&ds_e_product_merchant_id=5384381137&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19735245762&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=19735247190&gbraid=0AAAAAD6I-hHackQO8SoCS4-5SoIEBglSx&gclid=CjwKCAjwl_XBBhAUEiwAWK2hzn3CzsWQIyXbC5LjZbmClrmYmIcvHdPDpasc1vBhQAcqTEKE0hmvOxoC2qMQAvD_BwE i zwykłym dysku SSD. Ma to sens? 

Z góry dzięki za pomoc! 🙂

Screenshot_20250530_210715_bimmer-tool.jpg

Opublikowano (edytowane)

Miałem to  samo w F11 z 2013r zawieszalo sie Radio 

Radio nie chciało się   włączyć  resetował się  często  nie chodzil HUD  po wyciągnięciu  bezpiecznika  "resecie"  wszystko  chodzilo    .

Pomogło  rozebranie  radia w drobny mak  razem z dyskiem i złożenie go na nowo  i wyczyszczeniu   wszystkich pinów  "kontak sprayem" .

Żeby wymienic dysk  W tym modelu    nie jest to takie proste    dysk HDD jest chroniony  hasłem  nie da się go  od tak  sklonować   normalnie 

Edytowane przez aramiel123