Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownych  Kolegów, 

Mam pytanie , czy w przypadku wymiany modułu komfortu w e39 jest konieczność przeprogramowania czy tez on sam zachowa swoje ustawienia . Zamówiłem inny modem, bo ten cos się nie chciał wyłączać i chce zrobić test..

Jeśli tak , to w jaki sposób należy to zrobić..Drugie pytanie , czy można wymienić moduł , oryginalnie była wersja Low na wyższą , ver. High ? Czy będzie jakas funkcjonalna korzyść z tego  i czy  w ogóle ma to jakiś sens. Czytałem ,ze te moduły ver. High maja większe możliwości , więcej funkcji , choc do końca nie wiem jakie i czy to będzie w tym samochodzie działać..

Dziękuje i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma sensu, wersja high jest pod servotronic. Programowanie jest konieczne chyba że pochodzi z identycznej wersji wyposażenia jak twój. Robisz to programem NCS Expert.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Nowszy moduł ma więcej opcji, możesz szukać nowszych. Np zamykanie drzwi po przekroczeniu prędkości